ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 140 російських окупантів, їх РСЗВ та багато іншої техніки
13:43 / 14.05.2024

ОДЕСА, 14 ТРАВНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленнях ОК «Південь» сказано:

Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 140 осіб.

Також ворог втратив 41 одиницю озброєння та військової техніки, з них:

- 1 реактивна система залпового вогню;

- 1 зенітно-ракетний комплекс “Тор-М2”;

- 3 гармати;

- 1 міномет;

- 17 одиниць авто-бронетехніки;

- 1 розвідувальний БпЛА;

- 2 станції радіоелектронної боротьби;

- 3 комплекси відеоспостереження “Муром-М”;

- 1 комплекс зв’язку “Старлінк”;

- 1 одиниця інженерного обладнання;

- 6 аерофотостанцій;

- 1 гідроскутер;

- 3 човни.

Знищено місце зберігання боєприпасів, пункт управління підрозділу радіоелектронної боротьби, місце пуску БпЛА та 2 спостережні пункти.

***

🔴 Протягом минулої доби в операційній зоні Сил оборони Півдня продовжилося контрбатарейне протистояння та відбиття ворожих штурмів.

Ворог не полишав спроб вибити наші підрозділи із зайнятих позицій.

➡️ На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 12 штурмів в районі Старомайорського.

➡️На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини ворог здійснив 4 безуспішні штурми. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

🌊 Кораблів ворожого флоту у Чорному та Азовському морях не спостерігається. Ракетоносії перебувають у пунктах базування.

☄️ Минулої доби ворог здійснив два удари з тактичної авіації, спрямувавши ракети по Миколаївщині та Одещині. На щастя, люди не постраждали.

☄️ Під вечір вдарили балістичною ракетою по Херсону.

Унаслідок влучання пошкоджений цивільний автомобіль, жертв серед населення немає.

Також окупанти ближче до ночі застосували дрони-камікадзе типу “Shahed -131/136” в напрямку південних регіонів. Силами протиповітряної оборони знищено 10 дронів, з них по 3 на Дніпропетровщині і Запоріжжі та по 2 на Херсонщині і Кіровоградщині.

⚡️ Окупанти здійснили артилерійські обстріли, завдали авіаційні удари із застосуванням некорованих авіаційних ракет, використали велику кількість ударних дронів різних типів, постійно здійснюють аеророзвідку. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 173 розвідувальних БпЛА.

🔴 Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, ворог застосував 202 FPV-дрони, 10 ударних БпЛА типу “Ланцет”, скинув з БпЛА різних модифікацій 372 осколкові боєприпаси.

📌 Унаслідок застосування ворогом засобів ураження по Херсону та 9 населених пунктах Херсонщини загинула цивільна особа, ще 2 поранено. Пошкоджено багатоповерхівку, близько двох десятків приватних будинків, господарські споруди, об’єкт критичної інфраструктури, адмінбудівлю, навчальний заклад та цивільні автомобілі.

📌 На Миколаївщині ворожа артилерія обстріляла акваторію Очаківської громади та Куцурубську громаду. Люди не постраждали.

📌 На Дніпропетровщині ворог застосував FPV-дрони та обстріляв артилерією Нікопольщину, Мирівську та Червоногригорівську громади. Унаслідок застосування ворогом засобів ураження пошкоджено понад півтора десятка приватних житлових будинків, господарськи споруди, агрофірма, лінії електропередачі та газогін. Жертв серед населення немає.

📌 На Запоріжжі під ворожим вогнем перебувало 7 населених пунктів. Унаслідок застосування ворогом засобів вогневого ураження пошкоджені приватні житлові будинки. Люди не постраждали.


Пошук:
розширений

Роман Сирінський
ЛЕНІНСЬКА МОДЕЛЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ЯК ОДНА З ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ РОСІЙСЬКИХ ШОВІНІЗМУ ТА ІМПЕРІАЛІЗМУ РАДЯНСЬКИХ ТА ПОСТРАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ
Стаття присвячена аналізу ленінської національної політики та розвінчанню як радянського міфу про її кардинальну відмінність від практик, які мали місце в національній політиці СРСР постленінського періоду, так і міфологем сучасної російської пропаганди, яка вслід за своїм диктатором часто твердить про «створення» України Леніним та більшовиками.

Відкриття виставки «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму»
29 жовтня 2024 року о 12.00 в Одеській національній науковій бібліотеці за підтримки Першого міжрегіонального територіального відділу Українського інституту національної пам'яті відбудеться відкриття виставки «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму». Експозицію присвячено археологам, які попри жорстокі репресії та цензуру продовжували свою наукову діяльність і залишили важливий слід в історії археологічної науки. Виставка репрезентує долі 19 визначних археологів, які стали символами цілих поколінь репресованих науковців і чиї досягнення були довгий час приховані або навмисне забуті.

Останні новини:
16:57 25.10.2024
16:34 25.10.2024
15:48 25.10.2024
13:42 25.10.2024
11:27 25.10.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.597