ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 98 російських окупантів, 2 їх пункти управління БпЛА та багато техніки
16:35 / 24.05.2024

ОДЕСА, 24 ТРАВНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленнях ОК «Південь» сказано:

Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 98 осіб.

Також ворог втратив 37 одиниць озброєння та військової техніки, з них:

- 1 реактивна система залпового вогню;

- 7 гармат;

- 2 міномети;

- 22 одиниці авто-бронетехніки;

- 2 розвідувальні БпЛА;

- 3 човни.

💥 Знищено польовий пункт боєпостачання, спостережний пункт, 2 пункти управління БпЛА та бліндаж.

***

🔴 Протягом минулої доби в операційній зоні Сил оборони Півдня продовжилося відбиття ворожих штурмів.

Ворог не полишав спроб вибити наші підрозділи із зайнятих позицій.

💬 На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 2 безуспішні штурми, з них 1 в районі Старомайорського та 1 в районі Роботиного.

💬 На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини ворог здійснив 9 штурмів. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

🌊 Кораблів ворожого флоту в Чорному та Азовському морях не спостерігається. Ракетоносії перебувають у пунктах базування.

⚡️ Окупанти здійснили артилерійські обстріли, завдали авіаційних ударів із застосуванням керованих авіабомб та некерованих авіаційних ракет, використали ударні дрони різних типів, продовжують здійснювати аеророзвідку. В операційній зоні Сил оборони Півдня за минулу добу зафіксовано проліт 202 розвідувальних БпЛА.

🔴 Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 207 FPV-дронів, 4 ударні БпЛА типу “Ланцет”, скинув з БпЛА різних модифікацій 296 осколкових боєприпасів.

😀 Унаслідок застосування ворогом засобів вогневого ураження по Херсону та 12 населених пунктах Херсонщини загинула цивільна особа. Пошкоджені приватні житлові будинки, гараж та заклад культури.

📍На Миколаївщині ворог обстріляв акваторію Очаківської громади. Люди не постраждали.

😀На Дніпропетровщині ворог продовжив тероризувати Нікопольщину, Мирівську та Покровську громади. Унаслідок застосування вогневих засобів ураження окупантами пошкоджено пожежну частину, гуртожиток, агрофірму, приватне підприємство та цивільний автомобіль. Жертв серед населення немає.

📍 На Запоріжжі під ворожим вогнем перебувало 8 населених пунктів. Унаслідок застосування ворогом засобів вогневого ураження пошкоджено понад два десятки приватних житлових будинків. Люди не постраждали.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Прогнозованість та історії успіху: Сергій Токарєв про те, як розвивати tech-індустрію України
Аби розвивати український технологічний сектор та залучати іноземні інвестиції, необхідно показувати світові прогнозованість. У цьому переконаний Сергій Токарєв tech-бізнесмен та співзасновник інвестиційної групи Roosh, яка розвиває та масштабує технологічні бізнеси у всьому світі.

Вистава Одеського музично-драматичного театру ім. В Василька у шортлісті 6-ого Фестивалю-Премії «ГРА»
Ще один етап 6-го Всеукраїнського театрального Фестивалю-Премії «ГРА» успішно пройдено: експерти наживо переглянули вистави лонгліста, провели голосування і сформували шортліст. Тож Національна спілка театральних діячів України (НСТДУ), яка є засновницею та організаторкою Фестивалю-Премії, оприлюднила список вистав, які пройшли до ФІНАЛУ. У списку у номінації «За найкращу камерну виставу» постановка Олександра Самусенка «1900-й. Легенда про піаніста» Одеського академічного музично-драматичного театру імені В. Василька.

Останні новини:
17:09 26.07.2024
16:42 26.07.2024
15:52 26.07.2024
14:37 26.07.2024
13:11 26.07.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.912