ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Генштаб: сьогодні відбулось щонайменше 60 бойових зіткнення Сил оборони України з російськими окупантами
17:22 / 14.06.2024

ОДЕСА, 14 ЧЕРВНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Збройні Сили України повідомили про зміни оперативної ситуації за останню добу.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine».

У повідомленні Генштабу ЗС України сказано:

Оперативна інформація станом на 16.00 14.06.2024 щодо російського вторгнення

З початку доби по всій лінії фронту на цей час відбулося 60 бойових зіткнень.

На Покровському напрямку тиск російських окупантів не зменшується. Ворог шукає шляхи аби витіснити наші підрозділи із зайнятих позицій. Водночас, противник, не так активно, але наростив кількість атак на Куп’янському та Лиманському напрямках. Для виснаження наступального потенціалу ворога українські воїни вживають необхідних заходів.

Від артилерійських обстрілів з території російської федерації продовжує потерпати прикордоння України у Чернігівській та Сумській областях. З початку доби терористи підступно били по районах населених пунктів Дружба, Ободи, Покровка та Миропілля.

На Харківському напрямку ворог завдав ще одного авіаудару – скинув у район Вовчанських Хуторів шість керованих авіабомб. Інше – без змін.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбивали чотири атаки противника. Одне боєзіткнення, біля Петропавлівки, ще триває. Керованою авіабомбою окупанти вдарили по району Глушківки.

Продовжують активні дії російські загарбники на Лиманському напрямку. Кількість бойових зіткнень тут зросла до шести. Чотири атаки українські захисники відбили, дві — ще тривають біля Греківки і Невського.

На Краматорському напрямку російські війська намагалися просунутись уперед у районах Богданівки та Андріївки. Обидві атаки відбито.

Ворог не збавляє темпів на Покровському напрямку. Від початку доби підрозділи Сил оборони вже відбили 11 штурмових дій окупантів. Ще стільки ж — тривають. Противник продовжує атаки біля Уманського, Новоселівки Першої, у трьох локаціях неподалік села Сокіл та шести – у районі Новоолександрівки.

Загарбники завдають авіаударів на Времівському напрямку. Били КАБами по районах Нескучного і Урожайного, а некерованими авіаракетами – у бік Старомайорського.

На Оріхівському напрямку російські терористи також б’ють НАРами – цього разу у райони Пятихаток та Плавнів.

На решті напрямків – без особливих змін.

Приєднуйтесь до Сил оборони!

Разом переможемо!

Слава Україні!


Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.

Останні новини:
15:08 07.09.2024
12:47 07.09.2024
12:45 07.09.2024
12:44 07.09.2024
12:01 07.09.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.927