ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 88 російських окупантів, 8 їх гармат та багато іншої техніки
15:54 / 25.06.2024

ОДЕСА, 25 ЧЕРВНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленнях ОК «Південь» сказано:

В операційній зоні Сил оборони Півдня триває щоденне контрбатарейне протистояння та відбиття ворожих штурмів.

Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. Минулої доби активізував штурмові дії.

🔴 На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 6 штурмів. Успіху не мали.

🔴 На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 6 штурмів в районі населеного пункту Кринки. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

Сили оборони продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання позицій.

⚡️ Окупанти продовжують тиснути артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, активно ведуть аеророзвідку.

☄️ Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, ворог застосував 249 FPV-дронів, 14 ударних БпЛА типу “Ланцет”, та скинув з БпЛА різних модифікацій 329 осколкових боєприпасів.

⚡️ Внаслідок застосування ворогом засобів вогневого ураження по Херсону та 25 населених пунктах Херсонщини загинула 1 цивільна особа, ще 3 поранено. Пошкоджено адмінбудівлю, понад два десятки приватних житлових будинків, господарчі споруди, об’єкт критичної інфраструктури, очисні споруди та цивільні автомобілі.

⚡️ На Миколаївщині під ворожими вогнем перебували Очаківська та Куцурубська громади. Жертв серед населення немає.

☄️ На Дніпропетровщині ворог минулої доби тероризував Нікополь, Мирівську, Марганецьку, Червоногригорівська та Покровську громади. Внаслідок застосування ворогом засобів вогневого ураження поранено 4 цивільні особи. Пошкоджено інфраструктурні об’єкти, багатоквартирні будинки, близько десятка приватних житлових будинків, господарськи споруди, теплиця, цивільні автомобілі, газогін та лінії електропередачі.

☄️ На Запоріжжі під ворожим вогнем перебувало 8 населених пунктів. Унаслідок вогневого ураження поранено 1 цивільну особу. Пошкоджено близько десятка приватних житлових будинків та господарськи споруди.

***

Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримали підтвердження, про зменшення кількості особового складу противника на 88 осіб. Також ворог втратив 28 одиниць озброєння та військової техніки, з них:

- 8 гармат

- 3 міномета

- 10 одиниць автобронетехніки

- 1 розвідувальний БпЛА

- 1 камера відеоспостереження

- 3 човни

- 2 квадроцикла.

Знищено спостережні пункти, 3 пункти управління БпЛА та 2 польові пункти боєпостачання.


Пошук:
розширений

Роман Сирінський
ЛЕНІНСЬКА МОДЕЛЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ЯК ОДНА З ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ РОСІЙСЬКИХ ШОВІНІЗМУ ТА ІМПЕРІАЛІЗМУ РАДЯНСЬКИХ ТА ПОСТРАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ
Стаття присвячена аналізу ленінської національної політики та розвінчанню як радянського міфу про її кардинальну відмінність від практик, які мали місце в національній політиці СРСР постленінського періоду, так і міфологем сучасної російської пропаганди, яка вслід за своїм диктатором часто твердить про «створення» України Леніним та більшовиками.

CYBER SECURITY CAMP: за підтримки кіберполіції пройде конкурс з кібербезпеки для студентів
За сприяння кіберполіції України, компанії Binance, Харківського національного університету внутрішніх справ та ГО «Брама» незабаром стартує національний конкурс для студентів CYBER SECURITY CAMP. Метою заходу є підвищення обізнаності молоді в питаннях цифрової безпеки, протидії онлайн-загрозам та навичок у сфері кібербезпеки.

Останні новини:
08:18 18.10.2024
17:29 17.10.2024
16:23 17.10.2024
15:13 17.10.2024
14:15 17.10.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 3.830