|
У SHABO представили «осінній» купаж
17:45 / 20.10.2021
ОДЕСА, 20 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO представило Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi, яке пасуватиме для осінньої вечері й телятини на кістці. Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO. У повідомленні підприємства сказано: Вино – продукт всесезонний, однак вплив кліматичних особливостей на стилістику вин, які ми вибираємо, ніхто не скасовував. Ось і зараз перші осінні холоди змушують нас тягнутися до витриманих, насичених і благородних червоних вин, а разом з ними – до страв, які тішать нас багатством смаку. Відкриваємо сезон затишних вечерь біля каміна з SHABO Grande Reserve: пропонуємо вам цікавий купаж трьох сортів – Каберне Фран, Мерло і Сапераві. Насправді, створити гармонійний бленд з трьох сортів досить складно, особливо якщо кожен з них по-своєму ідеальний і неповторний. Європейські сорти Каберне Фран і Мерло звикли бути разом – ці сорти є основою класичного бленду знаменитого регіону Бордо. Однак купажувати їх з темпераментним Сапераві – нестандартне рішення. Сапераві – уродженець Грузії, однак він популярний в Україні та в низці інших східноєвропейських країн. Сапераві відрізняється за своїми характеристиками від Каберне Фран і Мерло. Він додає купажу насиченості в кольорі й ароматі (не дарма його назва перекладається з грузинського як “фарбувальний”), а також інтенсивності в смаку. В цьому вині поєднання трьох сортів є прикладом майстерності блендингу, що вирізняє технологів SHABO. Технологія його виробництва складна і трудомістка, не випадково вино такого класу належить до категорії Grande Reserve. Виноград, вирощений на найкращих мікроділянках теруару Шабо, був зібраний вручну. Бродіння кожного сорту окремо відбувалося в спеціальних дубових чанах “Taransaud” за температури +24 С / +29 С упродовж 7-10 днів. Вино кожного з 3 сортів, які беруть участь в бленді, витримувалося у французьких дубових барріках: Мерло – не більше 10 місяців, Сапераві – 10 місяців, Каберне – 12 місяців. Потім був проведений блендинг, розлив у пляшки та додаткова пляшкова витримка. Контроль якості виробництва SHABO Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi 2019 на кожному етапі здійснювали експерти SARL Derenoncourt (Франція). Зараз у продажу – перший реліз цього вина, яке вироблене з врожаю 2019 року. Отже, друзі, зустрічайте: SHABO Grande Reserve Cabernet Franc – Merlot – Saperavi 2019! Коротко пройдемося по основних особливостях цього чудового вина. Колір: насичений червоний з легким фіолетовим відтінком (привіт, Сапераві!). Аромат: в ньому ми відразу відчуваємо темні та червоні ягоди – лохину, ожину, малину. Також в ньому присутні властиві Сапераві нотки фіалки. Прикрашають “ніс” цього вина елегантні тони витримки в дубі. Смак: тривалий, округлий, з м’якими, шовковистим танінами (відмінна робота дубової бочки). Загальне враження: комплексне, добре збалансоване вино, яке має відмінний потенціал до витримки – іншими словами, вживати його можна вже зараз, але років через 5 воно стане ще цікавішим. |
Пошук:
Автор
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию
Під егідою Міністерства культури та інформаційної політики України, Одеська національна наукова бібліотека, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» за сприяння Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної та Одеської міської рад, Українського інституту книги, Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» та Всеукраїнської громадської організації «Бібліополіс» проводять Всеукраїнську виставку-форум «Українська книга на Одещині».
Останні новини:
19:57 26.04.2024
18:58 26.04.2024
17:13 26.04.2024
16:40 26.04.2024
15:47 26.04.2024
|
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.902 |