ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одесити зможуть вигуляти собак у неділю, а працівники пересуватимуться за перепустками
14:48 / 09.04.2022

ОДЕСА, 09 КВІТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеська ОВА випустила роз’яснення на всі питання, пов’язані з подовженою комендантською годиною, передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я».

Про це повідомляють на офіційному телеграм-каналі департаменту інформації та цифрових рішень Одеської міськради.

Чому ввели подовжену комендантську годину?

Враховуючи події, що трапились у Краматорську Донецької області, де в результаті ракетного обстрілу вокзалу, загинули 52 людини і 109 поранені, в Одесі, 10 квітня, є загроза нанесення ракетного удару. Саме тому Розпорядженням Начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка, запроваджено на території Одеси та Одеської області комендантську годину з 21:00 9 квітня 2022 року до 06:00 11 квітня 2022 року.

Які обмеження та заборони діятимуть у цей період?

У нічний час (з 21.00 9 квітня до 06.00 10 квітня та з 21.00 10 квітня до 06.00 11 квітня) всі заходи комендантської години – без змін. Тобто заборонено перебування людей у зазначений період часу на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.

У денний час, з 06:00 до 21:00 10 квітня підприємства безперервного циклу, лікарні та аптеки – працюють в штатному режимі. Проведення спланованих поховань та пов’язаних з ними ритуальних заходів дозволяється за наявності мінімально необхідної кількості присутніх (близькі родичі та друзі).

Що з пересуванням містом та областю?

Переміщення пішки, громадським та особистим транспортом – обмежується та дозволяється лише за наявності документів, що засвідчують необхідність такого переміщення (квитки на потяг чи автобус, направлення на лікування, посвідчення про відрядження, посвідчення працівника підприємства безперервного циклу).

Категорично забороняється перебування за межами особистого помешкання, тобто на вулиці, у кількості більше трьох осіб та без документів, що засвідчують особу.

Забороняється робота та відвідування ринків, закладів громадського харчування, кафе, ресторанів, торговельних, розважальних закладів, парків відпочинку, спортивних закладів, магазинів, торгових точок та АЗС.

Як працюватиме транспорт?

Рух громадського транспорту буде значно обмеженим, але містом курсуватимуть чергові маршрутні автобуси, тролейбуси та трамваї.

Графік руху залізничних поїздів та автобусів міжміського сполучення не змінюється, посадка та висадка пасажирів, а також допуск на вокзали та вихід з них здійснюється за наявності раніше придбаних проїзних документів (тобто квитків) та документів, що засвідчують особу. Необхідно прибувати на вокзали безпосередньо на час посадки на поїзд чи автобус. На вокзали допускатимуться лише ті особи, які їхатимуть за придбаними квитками. Прохання до осіб, що супроводжують – залишатись вдома.

Як вигуляти собаку?

Якщо ви маєте чотирилапого друга, для його вигулу обов’язково візьміть із собою паспорт громадянина України. Варто гуляти поблизу вашого будинку, не віддаляючись, а час прогулянки скоротити максимально. У разі, якщо до вас підійшли представники територіальної оборони, Національної гвардії, Збройних Сил України або Нацполіції – покажіть документи на їхню вимогу і чемно поясніть що ви гуляєте з собакою біля свого під'їзду і робіть це швидко.

Дозволяється переміщення не більше трьох супутників, для забезпечення заходів щодо забезпечення їжею та лікування тварин.

Як випасати худобу?

На території Одеської області на пасовищах та спеціально відведених угіддях дозволено випас сільгосптварин, з якими має бути не більше трьох пастухів, які відповідно матимуть з собою усі необхідні документи, що засвідчують особу.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
12:11 25.04.2024
11:04 25.04.2024
11:03 25.04.2024
10:50 25.04.2024
09:32 25.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.968