ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава МОЗ: в Украине за сутки выявлено 5 062 новых случая COVID-19, умерло от него 73 человека
12:30 / 15.10.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 15 ОКТЯБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Глава Министерства здравоохранения рассказал на брифинге о ситуации с распространением COVID-19 в Украине и мерах по борьбе с ним.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Министерства здравоохранения Украины.

В сообщении ведомства сказано:

▪️За минулу добу:

захворіло 5 062 особи;

госпіталізовано 679 осіб;

73 летальних випадки;

одужала 951 особа.

▪️За попередню добу було загалом здійснено 38 491 тестування. Із них 30 334 дослідження — методом ПЛР, а також 8 157 — методом ІФА.

▪️За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Харківській (651, в т. ч. м. Харків — 562), м. Київ (445 випадків), Львівській (332 випадки), Сумській (271, в т.ч. м. Суми — 225) та Житомирській (269 випадків) областях.

▪️Сьогодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов відвідав Олександрівську клінічну лікарню м. Києва, яка відведена для лікування пацієнтів з COVID-19. Всього в медичному закладі — 430 ліжок для пацієнтів з коронавірусом. На сьогодні в стаціонарі перебуває 423 людини з цим діагнозом, в реанімаційному відділенні з 55 ліжок зайняті 54.

▪️Для перемоги над COVID-19 недостатньо виключно роботи медичної системи, адже її можливості є обмеженими. Під лікування хворих на коронавірусну хворобу медична система може виділити 52 тисячі ліжок. На сьогодні в лікарнях вже перебуває 20 475 пацієнтів. Їхня кількість постійно збільшується, якщо не дотримуватися правил протиепідемічної безпеки та рекомендацій МОЗ.

▪️За ініціативою МОЗ були прийняті рішення щодо посилення карантинних обмежень. Під забороною є будь-які масові заходи з кількістю понад 50 осіб для територій “зеленого” рівня епіднебезпеки, понад 30 осіб — для “жовтого” рівня та не більше 20 осіб — для “помаранчевого».

▪️Також додатково введені обмеження щодо часу роботи закладів громадського харчування: ресторанів, кафе, інших закладів. За новими правилами, вони можуть працювати до 22 години.

▪️У змінах до адаптивного карантину також чітко визначені зони відповідальності органів влади. За питання контролю за самоізоляцією громадян відповідає Національна поліція. Контроль за дотриманням правил епідемічної безпеки на ринках, у ресторанах та інших громадських місцях здійснює Держспоживслужба разом з органами місцевого самоврядування. Контроль за дотриманням правил у транспорті здійснюють органи місцевої влади разом з підрозділами Укртрансбезпеки.

Также на на Фейсбук-странице Министерства здравоохранения Украины сообщается:

Найкращою підтримкою для українських медиків є дотримання всіх визначених правил епідемічної безпеки та карантинних обмежень. Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Щоб ефективно боротися з епідемією, необхідні дві складові. Перша — створення всіх умов для роботи медичних фахівців, і друга — масове дотримання протиепідемічних заходів. Одне без іншого не працює. Наші лікарі сьогодні, як ніколи, потребують підтримки. І найкраща підтримка — це не флешмоби. Це дотримання правил епідемічної безпеки. Саме це зараз допоможе зменшити навантаження на наших медиків», — зазначив очільник МОЗ.

Максим Степанов також заявив, що питання введення локдауну наразі не розглядається, проте ситуація з поширенням епідемії COVID-19 на сьогодні вимагає більш суворого дотримання карантинних заходів. За словами міністра, зараз в лікарнях, визначених під лікування хворих на COVID-19, перебуває понад 21 тисяча пацієнтів.

“Ми не розглядаємо можливість локдауну. Але треба виходити з ситуації, яка є. Те, що зараз відбувається з динамікою зростання кількості хворих, йдеться перш за все про важкий перебіг хвороби... Все це свідчить, що нам потрібні більш жорсткі заходи. Необхідно відмовитись від концертів, від будь-яких інших заходів з великою кількістю людей, від ресторанів після 22 години. І ці рішення ми вже запропонували, й вони були підтримані членами уряду”, — підкреслив Максим Степанов.

Нагадаємо, що 13 жовтня під час засідання Кабінету Міністрів було прийнято рішення щодо подовження карантинних обмежень в Україні до 31 грудня 2020 року.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
10:06 26.04.2024
09:38 26.04.2024
09:33 26.04.2024
09:31 26.04.2024
09:28 26.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.887