![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Держпродспоживслужба Одещини інструктує волонтерів щодо збору продуктів та приготування їжі
14:41 / 11.03.2022
ОДЕСА, 11 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області дало поради волонтерам та гуманітарним центрам щодо правил збору продуктів та приготування їжі. Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради. У повідомленні міськради сказано: ПАМ’ЯТКА щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб та для військових Звертаємо увагу на основні рекомендації для роботи гуманітарних штабів із збору продуктів харчування, з метою профілактики харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій. Дотримання таких простих правил може врятувати цивільне та військове населення від харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій: • Залучати до роботи (збору, розвантаження, транспортування харчових продуктів) лише здоровий персонал (без підвищеної температури, кашлю, без ознак діареї, витікання з носа, очей, без висипань на шкірі). Обов’язковою є гігієна рук відповідальних осіб та відсторонення від такої роботи осіб, які мають ознаки кишкових інфекцій. • Сировину та готові харчові продукти приймати, зберігати, транспортувати максимально окремо! Забезпечуйте умови зберігання харчових продуктів; за відсутності холодильника доцільно передбачити склад за межами приміщення. • Оцінюйте цілісність і герметичність пакування харчових продуктів та строки придатності. • При розфасуванні продукції безпосередньо волонтерами бажано перевірити термін придатності і умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти й продумати меню на місці. • При отриманні сировини (м’ясо, риба тощо) з метою зменшення ризиків піддавати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що м’ясо або риба повністю просмажені, проварені або протушковані. • Особливу увагу приділіть прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевіряти їх на органолептичні показники якості – яка їжа на вигляд, на запах та на смак. • Дотримуйтесь гігієнічних вимог та технології приготування їжі. Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області |
Пошук:
![]() Игорь Коваль
У подкасті одеських полiтологiв «Дискусійний клуб Ігоря Коваля» говоримо про роль Китаю у світі та що це означає для України.
Дивіться зараз!
![]() 7 грудня надзвичайний CHEEV з великим концертом виступить в Одесі. Початок о 18.00 у філармонії.
Останні новини:
14:38 06.12.2025
14:28 06.12.2025
13:42 06.12.2025
13:27 06.12.2025
10:38 06.12.2025
|
||||||||||||||||
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2025 S&A design team / 1.439 |