|
Держпродспоживслужба Одещини інструктує волонтерів щодо збору продуктів та приготування їжі
14:41 / 11.03.2022
ОДЕСА, 11 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області дало поради волонтерам та гуманітарним центрам щодо правил збору продуктів та приготування їжі. Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради. У повідомленні міськради сказано: ПАМ’ЯТКА щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб та для військових Звертаємо увагу на основні рекомендації для роботи гуманітарних штабів із збору продуктів харчування, з метою профілактики харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій. Дотримання таких простих правил може врятувати цивільне та військове населення від харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій: • Залучати до роботи (збору, розвантаження, транспортування харчових продуктів) лише здоровий персонал (без підвищеної температури, кашлю, без ознак діареї, витікання з носа, очей, без висипань на шкірі). Обов’язковою є гігієна рук відповідальних осіб та відсторонення від такої роботи осіб, які мають ознаки кишкових інфекцій. • Сировину та готові харчові продукти приймати, зберігати, транспортувати максимально окремо! Забезпечуйте умови зберігання харчових продуктів; за відсутності холодильника доцільно передбачити склад за межами приміщення. • Оцінюйте цілісність і герметичність пакування харчових продуктів та строки придатності. • При розфасуванні продукції безпосередньо волонтерами бажано перевірити термін придатності і умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти й продумати меню на місці. • При отриманні сировини (м’ясо, риба тощо) з метою зменшення ризиків піддавати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що м’ясо або риба повністю просмажені, проварені або протушковані. • Особливу увагу приділіть прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевіряти їх на органолептичні показники якості – яка їжа на вигляд, на запах та на смак. • Дотримуйтесь гігієнічних вимог та технології приготування їжі. Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області |
Пошук:
Автор
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию
Під егідою Міністерства культури та інформаційної політики України, Одеська національна наукова бібліотека, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» за сприяння Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної та Одеської міської рад, Українського інституту книги, Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» та Всеукраїнської громадської організації «Бібліополіс» проводять Всеукраїнську виставку-форум «Українська книга на Одещині».
Останні новини:
00:49 04.05.2024
21:12 03.05.2024
18:54 03.05.2024
17:07 03.05.2024
16:14 03.05.2024
|
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.909 |