ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Держпродспоживслужба: до Одещини можуть потрапити небезпечні для здоров’я продукти
17:56 / 08.03.2023
Охорона здоровʼя

ОДЕСА, 08 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Держпродспоживслужба Одещини повідомляє, що вслід за отруєними кадмієм морепродуктами під брендом VICI на полицях магазинів регіону можуть зʼявитись небезпечні устриці, завезені ще одним міжнародним бізнесом, який також продовжує фінансувати російську армію – мережею МЕТРО.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області».

У повідомленні відомства сказано:

Отримали листа від Європейської системи швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (𝗥𝗔𝗦𝗙𝗙) від 2 березня 2023 року №2023.1260-fup 4 стосовно виявлення норовірусу в устрицях (𝗖𝗿𝗮𝘀𝘀𝗼𝘀𝘁𝗿𝗲𝗮 𝗴𝗶𝗴𝗮𝘀), що експортувалися з Франції 🇫🇷 (виробник: Les jardins ostréicoles de tatihou, France; пакувальник: Friulpesca SRL, Italy) до України 🇺🇦 (одержувач: ТзОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», проспект Петра Григоренка, 43, м. Київ).

❗️ Звертаємося до операторів ринку: у разі виявлення вказаного вантажу в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області:

✉️ м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6

📱+380487161301

📝 Довідково

Норовірус («хвороба зимової блювоти», «вірус круїзного судна») – найпоширеніша причина катару шлунка та кишечника (гастроентерит). Перша ознака норовірусу, зазвичай – раптове хворобливе відчуття, що супроводжується сильною блювотою та водянистою діареєю. Деякі люди також можуть відчувати підвищену температуру (більше +38), головний біль, спазми шлунка, втрату апетиту, біль в кінцівках.

***

Як вже повідомляло ІА «Контекст-Причорномор’я», нещодавно Держпродспоживслужба Одещини повідомляла про виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у замороженому міксі морепродуктів отримувачем, якого є ТзОВ «ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА» — представництво литовської компанія Vičiūnai Group, яка є виробником морепродуктів бід брендом VICI на напівфабрикатів Goyza. Ця майже рік назад пообіцяла покинути російський ринок, але досі не зробила цього. Така її позиція, що, зокрема, передбачає і фінансування російської армії податками, сплаченими в країні агресорі, є предметом постійної критики з боку литовських друзів України, відомих, зокрема і тим, що першими зібрали гроші на «Народний Байрактар» для ЗСУ. Щоправда, Vičiūnai Group досі не потрапила до сформованого Національним агентством запобігання корупції списку «МІЖНАРОДНІ СПОНСОРИ ВІЙНИ», в той час як МЕТРО, яке так само не залишає російський ринок, вже в ньому є.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
14:27 27.04.2024
11:52 27.04.2024
11:50 27.04.2024
11:47 27.04.2024
11:41 27.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.083