|
Міськрада: в Одесі знизилась захворюваність на кишкові інфекції
14:11 / 16.05.2023
ОДЕСА, 16 ТРАВНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Офіційні дані Одеської міської ради про захворюваність інфекційними хворобам в Одесі за минулий тиждень. Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради. У повідомленні міськради сказано: Інформація щодо хвороби в Одесі 16 травня11:5922 Епідситуація щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції в Одесі залишається спокійною та контрольованою. Наразі в міській клінічній інфекційній лікарні перебувають 23 пацієнти з гострими кишковими інфекціями, всім проведені обстеження для виявлення збудника захворювання. За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, за минулий тиждень захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одеси знизилася на 31,6%, порівняно з попереднім тижнем. Всього за тиждень зареєстровано 39 випадків гострих кишкових інфекцій, з них 56,4% — діти до 17 років. Рекомендації щодо профілактики кишкових інфекцій: 1. Не купуйте продукти харчування в приватних осіб у невстановлених місцях торгівлі. 2. Не купуйте їжу там, де немає холодильника та проточної води (стрітфуд). 3. Не пробуйте на ринках немиту продукцію (фрукти, баштанні) і не давайте пробувати дітям. 4. Ретельно мийте овочі та фрукти перед вживанням, якщо ви даєте їх дитині у сирому вигляді — можна додатково ополоснути кип'яченою водою. 5. Влітку їжу слід готувати з розрахунку на один прийом їжі, особливо це стосується дитячих продуктів харчування, зокрема молочних сумішей. 6. Продукти, що швидко псуються, повинні зберігатися тільки в холодильнику при температурі 2-6 °С. Готова їжа при кімнатній температурі може зберігатися близько двох годин. 7. Не можна зберігати в холодильнику одночасно сиру та готову їжу, наприклад, котлети та сире м'ясо не повинні зберігатися на одній полиці. Бажано користуватися окремими ножами та обробними дошками для сирої та готової продукції. 8. Дотримуйтесь режиму термічної обробки продуктів харчування, особливо м'яса, риби, яєць, морепродуктів. 9. Уважно дивіться на термін зберігання продуктів і не вживайте продукти з терміном придатності, що минув. При найменшому сумніві в якості їжі утримайтеся від її вживання. 10. Ретельно дотримуйтесь правил особистої гігієни. Якомога частіше мийте руки, особливо перед приготуванням їжі та після кожної перерви в процесі приготування, а також після відвідування санвузла. 11. Воду краще вживати бутильовану або свіжокип'ячену. Для маленьких дітей потрібно кип'ятити навіть бутильовану воду. При появі симптомів харчового отруєння – кишкові розлади, нудота, блювання, висока температура тощо – негайно зателефонуйте своєму сімейному лікарю або педіатру, якщо захворіла дитина. Якщо не маєте декларації з лікарем — можна подзвонити на цілодобовий call-центр міської служби невідкладної допомоги: 15-50 — зі стаціонарних телефонів, 0-800-50-15-50 — з мобільних. При різкому погіршенні самопочуттся слід телефонувати в службу екстреної медичної допомоги «103». Самолікування небезпечне для життя та здоров'я. *** |
Пошук:
Сергій Токарєв
Інвестиційний фонд Roosh Ventures нещодавно став одним з інвесторів американського стартапу Toothio, який допомагає приватним стоматологічним клінікам та організаціям знаходити кваліфікованих співробітників. Портал надає доступ до бази, в якій є понад 30 000 фахівців.
Одеська національна наукова бібліотека традиційно підготувала для одеситів та гостей міста цікаву й розмаїту різдвяно-новорічну програму «Від Миколая до Різдва». Цей проєкт родинного дозвілля, спрямований на популяризацію книги та читання, згуртування сімей, організацію змістовного відпочинку, триватиме впродовж грудня (6.ХІІ – 31.ХІІ. 2024 р.). Тож запрошуємо здійснити захоплюючу подорож усією родиною у дивовижний світ книжок найстарішої книгозбірні України!
Останні новини:
15:40 22.12.2024
15:37 22.12.2024
11:32 22.12.2024
11:24 22.12.2024
11:18 22.12.2024
|
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.352 |