ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




На Одесском припортовом объяснили причину остановки работы
15:12 / 21.09.2021
Промышленность

ОДЕССА, 21 СЕНТЯБРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Акционерное общество «Одесский припортовый завод» разъяснило причину остановки работы предприятия неблагоприятной ситуацией с ценами на газ.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесского припортового завода.

В сообщении предприятия сказано:

ПОВІДОМЛЕННЯ ЩОДО ВИМУШЕНОЇ ЗУПИНКИ АТ “ОПЗ”

АТ «ОПЗ» повідомляє, що у зв'язку з ситуацією, що склалася на світовому та національному ринках природного газу, компанія-постачальник давальницької сировини «Агро Газ Трейдинг», що несе усі бізнес-ризики, пов'язані із закупівлею газу та продажем продукції виробництва ОПЗ, повідомила менеджмент заводу про зменшення поставок газу.

Внаслідок різкої зміни кон'юнктури на ринку енергоносіїв, зокрема зростання ціни на природний газ, необхідного для виробництва карбаміду, а також повільної динаміки зростання цін на карбамід. Компанія «Агро Газ Трейдинг» повідомила завод про зменьшення поставок газу.

Окрім цього, нині існує значна заборгованість компанії «Агро Газ Трейдинг» перед АТ «ОПЗ» за вироблену продукцію, що становить 140 млн гривень. Як наслідок, в АТ “ОПЗ” виник борг перед газорозподільною компанією «Одесагаз», яка направила на підприємство рекомендації щодо самостійної зупинки заводу, аби уникнути аварійну зупинку з боку АТ “Одесагаз”.

Враховуючи вищезазначені обставини, менеджмент заводу прийняв рішення зупинити підприємство, аби запобігти зайвому витрачанню оборотних коштів заводу.

АТ «Одеський припортовий завод” вже має досвід роботи у рамках тимчасового простою та зупинки виробництва карбаміду, що було протягом 2018-2019 років. Менеджмент підприємства зосередить зусилля для збереження кадрового потенціалу підприємства, зокрема фахівців, що володіють компетенцією у виробництві карбаміду.

З 1 листопада 2021 року АТ «Одеський припортовий завод» планує почати роботу за давальницьким контрактом з новою компанією, яка виграла конкурс у липні 2021 року. Період у 5 тижнів, що триватиме між припиненням постачання газу за контрактом з «Агро Газ Трейдинг» та запуском постачання сировини за новим контрактом з компанією «DACHEX SHIPPING PTE. LTD», менеджмент заводу витратить на проведення щорічного попереджувального ремонту обладнання підприємства, що згідно з графіком попередньо мав розпочатися у жовтні.

Основний дохід АТ «ОПЗ» на період тимчасової зупинки виробництва карбаміду складатимуть інші види господарської діяльності, що веде підприємство, зокрема від перевантаження аміаку, що надходить шляхом транспортування через аміакопровід.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
19:10 28.03.2024
19:07 28.03.2024
18:40 28.03.2024
17:16 28.03.2024
16:25 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.891