ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СБУ ліквідувала в Одесі підпільний майнінг-центр криптовалют
13:01 / 17.01.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 17 СІЧНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – У ході слідчо-оперативних дій в Одесі правоохоронцями ліквідовано підпільний центр з майнінгу криптовалют, який викрадав промислові обсяги електроенергії з державного об’єкта критичної інфраструктури.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

Протиправна діяльність майнінг-центру криптовалют, як повідомляють в СБУ, могла призвести до надзвичайних ситуацій у транспортній сфері, у тому числі під час залізничних перевезень. Нейтралізація нелегального бізнесу також дозволила запобігти мільйонним бюджетним збиткам, точний розмір яких встановить експертиза.

До створення нелегального майнінг-центру, за даними слідства, причетні двоє мешканців обласного центру. Технологічне обладнання для майнінгу електронних грошей вони встановили в орендованому складському приміщенні на території міста. Частину одержаних «прибутків» підозрювані конвертували в іноземну валюту і виводили за кордон через третіх осіб. А решту цифрових грошей – зберігали у власних віртуальних гаманцях.

Електроживлення спеціалізованого устаткування, як встановлено правоохоронцями, зловмисники здійснювали через несанкціоноване підключення до державної електромережі.

Під час обшуків у складському приміщенні та за місцями проживання підозрюваних правоохоронці виявили понад 100 одиниць комп’ютерної техніки та обладнання для майнінгу криптовалют, засоби зв’язку і документацію із доказами протиправної діяльності. Вилучені предмети та матеріали спрямлвано на експертизу.

Заходи із викриття і документування правопорушення проводили співробітники кіберпідрозділу та слідчі СБУ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності винних осіб триває.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
19:46 19.04.2024
17:48 19.04.2024
16:56 19.04.2024
15:15 19.04.2024
14:36 19.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.891