ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СБУ: на Одещині викрита злочинна група торгівців людьми
12:46 / 25.01.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 25 СІЧНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Служба безпеки України викрила в Одеській області діяльність міжнародної злочинної групи, яка за 3-4 тисячі євро продавала жінок за кордон.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

Операцію із викриття протиправної схеми проводило Управління СБУ в Одеській області спільно з оперативними підрозділами Держприкордонслужби за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Зловмисники під виглядом працевлаштування на високооплачувану роботу впродовж кількох років вербували українських жінок для продажу у сексуальне рабство до однієї з країн ЄС. Діяли вони в умовах надзвичайної конспірації, а кількість жертв ймовірно сягає десятків.

Схему, за оперативними даними, організував громадянин РФ разом зі своїм українським спільником. Заручившись «партнерством» у країні «працевлаштування» жінок, вони підшуковували кандидаток через особисті контакти та в мережі Інтернет, у популярних соціальних мережах. Робили «ставку» зловмисники на тих, що мали фінансові чи інші матеріальні труднощі, і як варіант їх вирішення, пропонували легальне працевлаштування в одній із країн ЄС.

З метою конспірації, співбесіди проводили, в основному, онлайн, а після отримання згоди жертви, виготовляли увесь необхідний для перетину кордону пакет документів. Заробітчанкам це подавалося як їх боргове зобов’язання перед «роботодавцем». Український учасник групи після переправлення жінок до Європи передавав їх своєму європейському напарнику. За кожну доставлену «бранку» учасники угрупування отримували від 3 до 4 тисяч євро.

Співробітники СБУ запобігли незаконному переправленню за описаною схемою за кордон 2 жінок у пункті пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею. Одночасно на одному з гірськолижних курортів Закарпаття правоохоронці затримали організатора схеми, громадянина РФ. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі строком від п’яти до 12 років з конфіскацією майна.

Слідство для виявлення усіх обставин та причетних до протиправної схеми осіб триває.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
19:19 25.04.2024
17:11 25.04.2024
16:41 25.04.2024
15:44 25.04.2024
14:34 25.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.904