ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СБУ: в Одесі усунуто загрозу завдання шкоди обороноздатності України
16:55 / 23.06.2022

ОДЕСА, 23 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Служба безпеки України заблокувала схему привласнення комплектуючих до бойових літаків на одному з одеських державних підприємств.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

СБУ запобігла розкраданню комплектуючих до літаків ЗСУ і заблокувала мільйонні активи видобувної компанії рф

Служба безпеки ліквідувала чергову загрозу обороноздатності нашої держави – зокрема, схему привласнення комплектуючих до бойових літаків на одному з держпідприємств в Одесі.

Зловмисники намагались незаконно реалізувати партію запчастин до авіадвигунів на загальну суму понад 10 млн грн.

Завдяки оперативному реагуванню контррозвідки СБУ у власність держави повернули більше пів тисячі найменувань продукції, якої достатньо для ремонту десятків одиниць військової авіатехніки.

Встановлено, що схему організувало керівництво держпідприємства. Посадовці «списували» комплектуючі як непридатні до використання та складували їх у закритих приміщеннях заводу.

Потім вони намагались «провести» викрадений товар через фіктивну процедуру закупівлі під виглядом придбання нових запчастин і агрегатів.

Для цього використовували афілійовані комерційні структури та вносили недостовірні відомості до звітної документації.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторам схеми про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття корупційної схеми проводили оперативники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

🔹У Житомирській області:

за матеріалами СБУ накладено арешт на активи російського та білоруського підприємств видобувної та каменеобробної галузей на суму понад 30 млн грн. Кінцевими бенефіціарами обох компаній є представники кремлівських бізнес структур, які брали участь у фінансуванні повномасштабної агресії рф проти України.

Використовуючи українські надра, вони заробляли для окупантів мільйонні прибутки на продажу й експорті сировини та готової продукції.

Наразі арешт накладено на більше 40 одиниць спецтехніки і тепловозів, а також на цілісний майновий комплекс білоруської компанії.

Вирішується питання щодо передачі заблокованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

🔹На Закарпатті:

військова контррозвідка СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке організувало канал нелегального переправлення чоловіків призовного віку через держкордон України.

Зловмисники пропонували їм незаконно виїхати до однієї з європейських країн за підробленими документами про волонтерську діяльність.

За свої «послуги» планували заробляти до 15 тис. дол з кожного клієнта.

Співробітники СБУ затримали організаторів у міжнародному пункті пропуску та за місцем проживання у момент передачі майже 2 млн у гривневому еквіваленті за переправлення групи псевдоволонтерів.

Наразі організаторам та трьом їхнім спільникам повідомлено про підозру. Обрано запобіжний захід у вигляді тримання від вартою.

🔹У Полтавській області:

за матеріалами СБУ до 15 років ув’язнення засуджено 9 бойовиків так званої «днр», які воювали проти України. Зловмисників було затримано під час звільнення території Харківщини.

Встановлено, що вони приєдналися до незаконних збройних формувань на тимчасово окупованій Донеччині на початку повномасштабної агресії рф. Отримавши зброю та військову форму російського зразка, бойовики у складі окупаційних угруповань рф були направлені в Харківську область.

Там вони брали участь у бойових діях проти українських військ, у тому числі чергували на ворожих блокпостах та облаштовували позиції агресорів.

Суд визнав зловмисників винними у державній зраді та участі у незаконних збройних формуваннях.

СБУ продовжує викривати та притягувати до відповідальності всіх винних у злочинах проти нашої держави.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
12:27 26.04.2024
11:42 26.04.2024
10:54 26.04.2024
10:06 26.04.2024
09:38 26.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.879