ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Майже 1500 осіб порушили комендантську годину на Одещині за вихідні
16:46 / 10.07.2023

ОДЕСА, 10 ЛИПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – За минулий тиждень на території Одеській області поліцейські виявили майже півтори тисячі осіб, які під час комендантської години перебували на вулицях.

Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Знаходячись у громадських місцях у заборонений час, громадяни знехтували обмеженнями воєнного стану, ускладнивши роботу Сил безпеки й оборони України.

Поліцейські щоночі охороняють безпеку наших громадян на вулицях Одеси та Одеської області, зокрема перевіряючи дотримання обмежень правового режиму воєнного стану. За останні сім днів правоохоронці виявили 1423 осіб, які перебували на вулицях під час комендантської години. У них перевірили документи, що посвідчують особу, багаж та транспортні засоби, на яких ті пересувалися. Загальна кількість перевірених автівок склала 766. У разі виявлення в діях громадян ознак будь-яких правопорушень, їх притягували до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Зокрема, за минулий тиждень поліцейськими було складено 114 протоколів за порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами (121 КУпАП), перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху (122 КУпАП), порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна (124 КУпАП), керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами (126 КУпАП), керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції (130 КУпАП), дрібне хуліганство (173 КУпАП), інші порушення правил дорожнього руху (125 КУпАП), порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин (127 КУпАП), вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування (173-2 КУпАП), куріння тютюнових виробів у заборонених місцях (175-1 КУпАП), розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу у громадських місцях у п'яному вигляді (178 КУпАП), порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях (182 КУпАП), завідомо неправдивий виклик спеціальних служб (183 КУпАП), порушення правил адміністративного нагляду (187 КУпАП).

Шановні громадяни! Нагадуємо, що з 24 до 5 години на території Одеської області запроваджено комендантську годину. В цей час на вулицю можна виходити тільки по спеціальних перепустках або для того, щоб пройти в найближче укриття під час повітряної небезпеки. Це не примха влади, а необхідний захід, який сприяє охороні правопорядку в регіоні та спрощує контрдиверсійну діяльність Сил безпеки й оборони України. Тож громадяни, які нехтують встановленими обмеженнями, не тільки ускладнюють правоохоронцям виконання завдань, визначених керівництвом МВС України, а й наражають себе на небезпеку.

У поліції закликають планувати свої справи так, щоб прийти додому до початку комендантської години. Правоохоронці дякують усім громадянам, які дотримуються цих правил, за свідомість, відповідальність та законослухняність, і закликають всіх жителів Одещини сумлінно ставитися до обмежень правового режиму воєнного стану.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
20:10 28.04.2024
20:08 28.04.2024
12:20 28.04.2024
12:18 28.04.2024
12:16 28.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.918