ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СБУ: в Одесі блоковано діяльність ОЗУ рекетирів
12:33 / 21.05.2024

ОДЕСА, 21 ТРАВНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Співробітники Служби безпеки України затримали членів угруповання, підозрюваних у вимаганні неіснуючих боргів.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

Служба безпеки продовжує системну боротьбу з організованою злочинністю, яка загрожує державній безпеці України в умовах війни.

У результаті слідчо-оперативних дій в Одесі нейтралізовано організоване злочинне угруповання, яке тримало у страху підприємців і тероризувало мешканців регіону.

Зловмисники під штучними приводами систематично «вибивали» гроші з представників комерційних структур, у тому числі малого бізнесу. У разі несплати «данини» – застосовували психологічний тиск, насильство і погрози фізичної розправи.

Безпосереднє керівництво угрупованням здійснював місцевий кримінальник, який перебуває в міському слідчому ізоляторі. До незаконної діяльності він дистанційно залучив двох своїх спільників «на волі» з кримінальним минулим.

За оперативними даними, учасники банди причетні до низки розбійних нападів та інших тяжких та особливо тяжких злочинів, які загрожували життю і здоров’ю людей.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники намагались «вибити» неіснуючий борг з одеського підприємця.

Упродовж оперативної комбінації співробітники СБУ запобігли скоєнню злочину, задокументували злочинні дії угруповання і затримали двох активних учасників.

Під час обшуків за місцем перебування лідера банди та місцями проживання фігурантів провадження вилучено беззаперечні докази протиправної діяльності.

Наразі всім трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання з погрозою насильства, вчинене повторно, організованою групою в умовах воєнного стану) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Перевіряється причетність учасників злочинної групи до скоєння інших аналогічних злочинів на території регіону.

Заходи із викриття учасників угруповання проводились співробітниками СБУ Одеської області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури за сприяння оперативного відділу ДУ «Одеській слідчий ізолятор».


Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.

Останні новини:
15:08 07.09.2024
12:47 07.09.2024
12:45 07.09.2024
12:44 07.09.2024
12:01 07.09.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.940