ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Поліція: одеський шахрай продавав через інтернет неіснуючі акумуляторні лампи
14:57 / 10.07.2024

ОДЕСА, 10 ЛИПНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Поліцейські повідомили про підозру у шахрайстві 37-річному мешканцю Одеси.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

В повідомленні правоохоронців сказано:

За тиждень чоловік ошукав 10 співмістян на загальну суму 5000 гривень. За скоєне йому загрожує від штрафу до увʼязнення.

Співробітники Одеського районного управління поліції № 1 встановили, що всередині червня чоловік під вигаданим ім’ям розмістив на одній із популярних інтернет-платформ оголошення про продаж акумуляторних ламп з магнітним кріпленням вартістю 500 гривень за одну. При спілкуванні з потенційними покупцями по телефону, «продавець» запевняв їх у наявності товару та обіцяв відправку, але за умови повної передоплати. Довірливі громадяни оплачували замовлення, після чого зловмисник або блокував їхні номери, або просто переставав виходити на зв’язок.

У такий спосіб за тиждень правопорушнику вдалось ошукати чотирьох жінок та шістьох чоловіків, спричинивши їм збитків на загальну суму п’ять тисяч гривень.

«Ми вилучили у зловмисника мобільний телефон з інформацією, що підтверджує протиправність його дій. На підставі зібраних нами доказів ми під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Згідно з чинним законодавством, підозрюваному загрожує покарання штрафом від 51 тис. до 68 тис. грн або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають», — повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Катерина Боратинська.

Вчергове закликаємо громадян бути обачнішими під час придбання товарів в інтернеті, не сплачувати гроші наперед неперевіреним продавцям, а надавати перевагу післяплаті.


Пошук:
розширений

Роман Сирінський
ЛЕНІНСЬКА МОДЕЛЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ЯК ОДНА З ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ РОСІЙСЬКИХ ШОВІНІЗМУ ТА ІМПЕРІАЛІЗМУ РАДЯНСЬКИХ ТА ПОСТРАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ
Стаття присвячена аналізу ленінської національної політики та розвінчанню як радянського міфу про її кардинальну відмінність від практик, які мали місце в національній політиці СРСР постленінського періоду, так і міфологем сучасної російської пропаганди, яка вслід за своїм диктатором часто твердить про «створення» України Леніним та більшовиками.

CYBER SECURITY CAMP: за підтримки кіберполіції пройде конкурс з кібербезпеки для студентів
За сприяння кіберполіції України, компанії Binance, Харківського національного університету внутрішніх справ та ГО «Брама» незабаром стартує національний конкурс для студентів CYBER SECURITY CAMP. Метою заходу є підвищення обізнаності молоді в питаннях цифрової безпеки, протидії онлайн-загрозам та навичок у сфері кібербезпеки.

Останні новини:
17:29 17.10.2024
16:23 17.10.2024
15:13 17.10.2024
14:15 17.10.2024
13:14 17.10.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.986