ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СБУ: на Одещині за хабарництво затримана посадовиця АМКУ
13:45 / 25.07.2024

ОДЕСА, 25 ЛИПНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру керівнику підрозділу Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

На Одещині СБУ викрила на хабарі керівницю одного з регіональних підрозділів Антимонопольного комітету

Співробітники Служби безпеки ліквідували корупційну схему у Південному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету (АМКУ).

У результаті комплексних заходів на Одещині затримано керівницю одного з підрозділів цієї держустанови, яка налагодила злочинний механізм одержання грошей від підприємців.

Посадовиця вимагала хабарі з представників комерційних структур, щоб «заплющити очі» на виявлені у них порушення антимонопольного законодавства та не вживати щодо них адміністративних санкцій.

Задокументовано як держслужбовиця вимагала гроші за непритягнення до відповідальності комерсанта з Ізмаїльського району. В нього були зафіксовані порушення законодавства про захист економічної конкуренції в ході приватизації одного з об'єктів комунальної власності м. Ізмаїл.

За 10 тис. доларів США чиновниця обіцяла власнику підприємства «вирішити питання» про зменшення штрафних санкцій за порушення, виявлені у ході перевірки, а також закрити справу відносно нього. Крім того, за цю ж суму вона обіцяла надалі не втручатись в господарську діяльність фірми під час участі у конкурсних торгах.

Співробітники СБУ задокументували одержання чиновницею через посередника неправомірної вигоди та затримали обох «на гарячому».

На підставі зібраних доказів затриманій повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави понад 1 млн грн. Вирішується питання щодо відсторонення чиновниці від займаної посади.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі перевіряється інформація щодо можливої причетності до оборудки інших посадовців АМКУ.

Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи з викриття корупційної схеми проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.

Останні новини:
15:08 07.09.2024
12:47 07.09.2024
12:45 07.09.2024
12:44 07.09.2024
12:01 07.09.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.898