ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Воєнпрокуратура: посадовець одеського КЕУ підозрюється в корупції
15:22 / 02.09.2024

ОДЕСА, 02 ВЕРЕСНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Начальнику відділу Одеського квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ повідомлено про підозру у незаконній передачі об’єктів військової інфраструктури в оренду.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

У повідомленні військових прокурорів сказано:

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру начальнику відділу Одеського квартирно-експлуатаційного управління командування сил логістики ЗСУ за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Встановлено, що у липні 2024 року вказаний начальник відділу, діючи з метою одержання неправомірної вигоди для особистого незаконного збагачення, вирішив передати у користування комерсантам об’єкти нерухомого майна, що належать Міністерству оборони України.

Підшукавши підприємця, якому для здійснення господарської діяльності необхідні відповідні приміщення, посадовець запросив від нього щомісячну неофіційну плату в сумі 200 доларів США за сприяння в оренді приміщень та усунення перешкод, які можуть виникнути під час проведення процедури публічних закупівель та укладанні договору.

Також начальник відділу повідомив підприємця, що 300 доларів США «подяки» за підписання договору оренди нежитлового приміщення площею 143,1 кв. м. та технічного майданчику площею 60 кв. м військового містечка, йому буде достатньо.

26 серпня 2024 року, після одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 700 доларів США, за незаконну передачу об’єктів військової інфраструктури в оренду, посадовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Раніше, 09 серпня 2024 року, під час контролю за вчиненням злочину, задокументовано передавання першої частини неправомірної вигоди у сумі 200 дол. США.

У ході обшуків, проведених за місцем роботи підозрюваного, правоохоронці виявили та вилучили службову документацію, 2 ноутбуки, а також грошові кошти та транспортний засіб із документами.

Наразі до суду направлено клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють ОРУП №1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід –7 управління ДВКР СБУ.


Пошук:
розширений

Роман Сирінський
ЛЕНІНСЬКА МОДЕЛЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ЯК ОДНА З ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ РОСІЙСЬКИХ ШОВІНІЗМУ ТА ІМПЕРІАЛІЗМУ РАДЯНСЬКИХ ТА ПОСТРАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ
Стаття присвячена аналізу ленінської національної політики та розвінчанню як радянського міфу про її кардинальну відмінність від практик, які мали місце в національній політиці СРСР постленінського періоду, так і міфологем сучасної російської пропаганди, яка вслід за своїм диктатором часто твердить про «створення» України Леніним та більшовиками.

Відкриття виставки «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму»
29 жовтня 2024 року о 12.00 в Одеській національній науковій бібліотеці за підтримки Першого міжрегіонального територіального відділу Українського інституту національної пам'яті відбудеться відкриття виставки «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму». Експозицію присвячено археологам, які попри жорстокі репресії та цензуру продовжували свою наукову діяльність і залишили важливий слід в історії археологічної науки. Виставка репрезентує долі 19 визначних археологів, які стали символами цілих поколінь репресованих науковців і чиї досягнення були довгий час приховані або навмисне забуті.

Останні новини:
16:57 25.10.2024
16:34 25.10.2024
15:48 25.10.2024
13:42 25.10.2024
11:27 25.10.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.939