ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ДПСУ: на Одещині перекрито канал наркотрафіку
15:39 / 27.09.2024

ОДЕСА, 27 ВЕРЕСНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В Одеській та Чернівецькій областях правоохоронці провели операції з блокування каналу міжнародного наркотрафіку.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

У повідомленні відомства сказано:

Оперативники Південного регіонального управління ДПСУ та Департаменту боротьби з наркозлочинністю, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції, співробітники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора припинили незаконну діяльність наркоділків.

Правоохоронці затримали одного з ключових учасників злочинного угруповання, яке займалося торгівлею наркотиками через інтернет на території України та Близького Сходу. Щомісячний прибуток злочинців, за попередніми оцінками, складав понад 5 мільйонів гривень.

Встановлено, що члени злочинного угруповання, включно з 48-річним громадянином Азербайджану, через різні онлайн-ресурси здійснювали закупівлю метадону та Альфа-PVP. Після цього наркотики у великих обсягах переправляли до Азербайджану, Туреччини та Грузії.

Для незаконного транспортування наркотиків учасники угруповання застосовували схованки типу «мастеркладів», пересилали наркотики через поштові служби та автобусні маршрути. Усі фінансові розрахунки, пов'язані з придбанням і збутом заборонених речовин, здійснювалися виключно за допомогою криптовалюти.

У ході досудового розслідування задокументовано організовані іноземцем поштові відправлення з наркотичними засобами метадон та Альфа-PVP. 20 вересня він під вигаданим ім’ям відправив сумку з наркотиками до Одеси, яку отримала місцева жителька і мала переправити її до Стамбула.

Крім того, цього ж дня, фігурант організував відправлення двох валіз з прихованим вмістом наркотиків рейсовим автобусом «Київ-Стамбул».

Правоохоронці вилучили обидві партії наркотиків: в Одесі знайдено 264 грами солей Альфа-PVP вартістю 600 тисяч гривень, а на кордоні в пункті пропуску «Порубне» — 5,1 кг метадону та Альфа-PVP на суму 4,3 мільйона гривень.

21 вересня 2024 року громадянина Азербайджанської Республіки затримали під час спроби перетинання державного кордону у пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне».

Наразі затриманому повідомлено про підозру за контрабанду наркотичних засобів, вчинених в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 3. ст. 305 Кримінального Кодексу України), незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України) та замах на вчинення кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 15 Кримінального кодексу України).

Судом обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають заходи із викриття інших осіб, які причетні до цих злочинів.


Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

Підбиття підсумків конкурсу читацьких відгуків «Книголюб-2024» ЧИТАЙ! ПИШИ! ПЕРЕМАГАЙ!
Вже традиційно, 30 вересня о 15.00, в рамках організаційних заходів під час святкування Всеукраїнського дня бібліотек, в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться урочисте підведення підсумків конкурсу читацьких відгуків «Книголюб-2024.

Останні новини:
17:09 27.09.2024
16:11 27.09.2024
14:50 27.09.2024
14:09 27.09.2024
13:08 27.09.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011