ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СБУ: в Одесі знешкоджено особливо небезпечне злочинне угруповання
12:27 / 16.10.2024

ОДЕСА, 16 ЖОВТНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Співробітники Служби безпеки України нейтралізували кримінальне угруповання, яке тероризувало та намагалося залякувати мешканців Одеси.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

Зловмисники здійснювали розбійні напади на приватні оселі громадян та обкладали «даниною» місцевих підприємців.

У разі відмови — застосовували психологічний тиск, вчиняли насильство та погрожували вбивством, у тому числі родичам потерпілих.

Діяльність злочинної групи призводила до загострення криміногенної обстановки і розхитувала внутрішню ситуацію в регіоні.

Безпосереднє керівництво угрупованням здійснював місцевий кримінальник, який перебуває у статусі так званого «бродяги». Він діяв з дозволу «кримінальних авторитетів», повʼязаних з так званим «сухумським кланом».

Співробітники СБУ задокументували, що учасники угруповання вимагали від місцевого мешканця — військовослужбовця ЗСУ 400 тисяч гривень неіснуючого боргу. У разі несплати, вони погрожували йому знищенням майна та фізичною розправою.

У ході спецоперації оперативники спецслужби затримали організатора та пʼятьох активних учасників банди під час «вибивання» грошей через катування і завдання тяжких тілесних ушкоджень потерпілому.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів провадження вилучено беззаперечні докази протиправної діяльності.

Наразі шістьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою).

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання. Також перевіряються факти причетності угруповання до скоєння у регіоні інших резонансних злочинів.

Викриття протиправної діяльності організованого злочинного угруповання здійснювали співробітники СБУ в Одеській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.


Пошук:
розширений

Роман Сирінський
ЛЕНІНСЬКА МОДЕЛЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ЯК ОДНА З ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ РОСІЙСЬКИХ ШОВІНІЗМУ ТА ІМПЕРІАЛІЗМУ РАДЯНСЬКИХ ТА ПОСТРАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ
Стаття присвячена аналізу ленінської національної політики та розвінчанню як радянського міфу про її кардинальну відмінність від практик, які мали місце в національній політиці СРСР постленінського періоду, так і міфологем сучасної російської пропаганди, яка вслід за своїм диктатором часто твердить про «створення» України Леніним та більшовиками.

CYBER SECURITY CAMP: за підтримки кіберполіції пройде конкурс з кібербезпеки для студентів
За сприяння кіберполіції України, компанії Binance, Харківського національного університету внутрішніх справ та ГО «Брама» незабаром стартує національний конкурс для студентів CYBER SECURITY CAMP. Метою заходу є підвищення обізнаності молоді в питаннях цифрової безпеки, протидії онлайн-загрозам та навичок у сфері кібербезпеки.

Останні новини:
14:27 16.10.2024
13:06 16.10.2024
11:54 16.10.2024
11:36 16.10.2024
10:51 16.10.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.009