ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одесский облсовет принял обращения к центральной власти
15:38 / 01.07.2020
Власти

ОДЕССА, 01 ИЮЛЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — 35-я внеочередная сессия Одесского областного совета приняла несколько обращений к центральной власти Украины.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесского областного совета.

В сообщении облсовета сказано:

Відбулася 35-та позачергова сесія Одеської обласної ради. Робочу президію сесії очолив голова Одеської обласної ради Сергій Паращенко. До складу президії увійшли перший заступник голови обласної ради Вадим Шкарівський, заступник голови обласної ради Юрій Дімчогло та голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций. Також на пленарне засідання були запрошені: прокурор Одеської області, начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області, представники засобів масової інформації.

Депутати пройшли реєстрацію та приступили до роботи. На початку засідання Сергій Паращенко повідомив, що в Одеській обласній раді створено депутатську групу «Ініціативи громад», головою групи обрано Ігоря Недозимованого, заступником голови – Євгенія Копотієнка. До складу депутатської групи також увійшли Одександр Адзеленко, Аркадій Губерник, Юрій Маслов, Віталій Разумов, Ігор Учитель. Далі депутати перейшли до розгляду порядку денного.

Було підтримано звернення депутатів Одеської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо адміністративно-територіального устрою Одеської області. Нагадаємо, проектом постанови «Про утворення та ліквідацію районів», яка змінює адміністративно-територіальний устрій субрегіонального рівня Одеської області, передбачено залишити 6 районів області. У зверненні депутати Одеської обласної ради пропонують збільшити кількість районів в області до 10-ти та наголошують, що деякі запропоновані райони є непропорційними за площею та, відповідно, створюють непропорційне економічне навантаження. Також надмірне укрупнення районів значно звузить право громадян на управління місцевими справами, знизить якість соціальних послуг, не враховує культурні та економічні особливості багатонаціональної Одеської області.

Далі депутати ухвалили звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності невідкладного реагування на ситуацію у сільськогосподарській сфері регіону у зв’язку із наслідками посухи.

Також на сесії було підтримано звернення депутатів Одеської обласної ради до Прем’єр-Міністра України, Міністра розвитку громад та територій України та Голови Верховної Ради України щодо недопущення примусової децентралізації в Одеській області та урахування позиції громад.

Завершальна частина сесійного засідання містила депутатські запити.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
17:16 28.03.2024
16:25 28.03.2024
16:14 28.03.2024
15:11 28.03.2024
14:20 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.888