ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«Региональные недели»: глава Одесской ОГА представил модель взаимодействия властей разных уровней
13:45 / 24.03.2021
Власти

ОДЕССА, 24 МАРТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий провел селекторное онлайн совещание в рамках проекта «Региональные недели».

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький провів чергові робочі наради – апаратну та селекторну, в режимі онлайн, з головами райдержадміністрацій, територіальних громад та міст обласного значення.

Відповідно до порядку денного зазначених нарад було обговорено ряд поточних робочих питань, включаючи доповіді керівників профільних структурних підрозділів ОДА. Основні питання, що були розглянуті в робочому порядку:

сфера бюджету та фінансів (доповідач – директор Департаменту фінансів ОДА Марина Зінченко):

– реалізація у 2021 р. в Одеській області державних програм та заходів, фінансування яких заплановано з державного бюджету;

– підсумки виконання місцевих бюджетів Одеської області за два місяці поточного року та виконання бюджетів у І-му кварталі 2021 р.;

сфера розвитку бізнесу та інвестицій (доповідач – начальник управління міжнародних відносин ОДА Роман Григоришин):

– наявність сприятливих умов для розвитку бізнесу в Одеській області в контексті результатів загальнодержавного рейтингу «Regional doing business 2020»; зазначений рейтинг був складений міжнародним незалежним експертно-аналітичний центром «Better Regulation Delivery Office» (BRDO – «Офіс ефективного регулювання») на основі комплексного аналізу за 6-ма факторами: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси;

сфера розвитку рекреації та туризму (доповідач – начальник управління туризму, рекреації та курортів ОДА Олександр Шека):

– підготовка до туристично-курортного сезону у 2021 р. в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 та дії карантинних умов, що передбачає дотримання та виконання відповідних положень розпорядження голови Одеської ОДА «Про підготовку та організацію в області туристично-курортного сезону у 2021 році» від 02.03.2021 № 193/од-2021; з метою ефективної реалізації трудового потенціалу регіону передбачено проведення короткотермінового навчання з подальшим працевлаштуванням (проходженням виробничої практики) для студентів й безробітних; при цьому основні пріоритети у зазначеній сфері – безпека, максимальний комфорт та позитивний імідж Одещини;

сфера розвитку цифровізації (доповідач в режимі онлайн – представник Міністерства цифрової трансформації України Андрій Набок):

– в рамках реалізації програми «Інтернет-субвенція 2021» за рахунок державного бюджету заплановано забезпечення швидкісним інтернетом (100 Мбіт/с) об’єктів соціальної сфери, що розташовані у сільській місцевості з відсутністю покриття волоконно-оптичними мережами (детальна інформація – за посиланням https://thedigital.gov.ua/broadband2021).

За результатами проведення зазначених нарад Сергій Гриневецький зосередив увагу на необхідності тісної комунікації та ефективної співпраці структурних підрозділів ОДА з профільними міністерствами для визначення найближчим часом перспективи участі Одеської області у загальнодержавних програмах та заходах із залученням коштів державного бюджету.

Також голова ОДА в черговий раз наголосив на важливості зворотнього зв’язку та всебічної координації дій як основних принципів роботи спроможної влади – зокрема, у створенні сприятливого бізнес-клімату.

Окремо Сергій Гриневецький зазначив, що невід’ємною частиною належного розвитку сфери рекреації та туризму Одещини (зокрема, з її 570-ю діючими об’єктами оздоровлення та 160-кілометровою смугою морських пляжів) є забезпечення протипожежної безпеки, суцільного інтернет-покриття та функціонування служби рятування на воді. В робочих нарадах також взяли участь голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, заступники та радники голови ОДА, керівники структурних підрозділів ОДА, голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук, депутати Одеської обласної ради, голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
19:10 28.03.2024
19:07 28.03.2024
18:40 28.03.2024
17:16 28.03.2024
16:25 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.107