ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА представил Кабмину видение восстановление системы орошения сельхозземель региона
13:06 / 09.04.2021
Власти

ОДЕССА, 09 АПРЕЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий принял участие в проведенном под Премьер-министром Денисом Шмыгалём селекторном совещании по вопросам орошения земель юга Украины.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Основним завданням уряду цього року в питанні розвитку іригаційних систем є запуск пілотних проєктів в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради з обговорення проєкту зрошення земель півдня України участь в якій взяв і голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Президент України поставив завдання цього року розпочати відновлення зрошувальних систем. І Уряд, зі свого боку, має насамперед забезпечити оперативну передачу майнових комплексів Міндовкілля у сферу Мінагрополітики.

«На сьогодні більша частина меліоративної та іригаційної інфраструктури перебуває в управлінні Держагентства водних ресурсів. Відповідно Міністерство аграрної політики та продовольства, відповідальне за відновлення зрошувальних систем, наразі не може розпочати практичну роботу у цьому напрямку. Швидке розв’язання цього питання дасть можливість Мінагрополітики вже поточного року розпочати реалізацію пілотних проектів з відновлення зрошувальних систем, що допоможе аграріям суттєво збільшити врожай», — зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр додав, що потрібно визначити об’єкти, які будуть модернізовані в межах пілотних проєктів зрошення земель, та залучити інвестиційні кошти для їх реалізації. Зокрема, вже є погодження міжнародних партнерів стосовно можливості залучення кредитних ресурсів для розвитку іригаційних систем в Україні.

Глава уряду заслухав бачення голови Одеської ОДА щодо проєкту зрошення земель. Сергій Гриневецький доповів про стан меліоративної інфраструктури, розповів про вжиті заходи в напрямку виконання стратегії та запропонував обласні об’єкти для можливої реалізації пілотного проєкту.

«Відновлення потужної зрошуваної системи в області – один з ключових пріоритетів Одеської ОДА. Зокрема ми вбачаємо реалізацію даного проєкту в напрямку модернізації Нижньо-Дністровської зрошувальної системи та будівництва групових водопроводів в територіальних громадах бессарабських районів Одещини для забезпечення населення якісною питною водою» – зазначив Сергій Гриневецький.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
10:36 29.03.2024
10:29 29.03.2024
10:11 29.03.2024
09:32 29.03.2024
09:30 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.100