ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА обсудил с представителями центральной власти удвоение темпов вакцинации
15:02 / 15.06.2021
Власти

ОДЕССА, 15 ИЮНЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей принял участие в селекторном совещании, которое с заместителем руководителя Офиса Президента Украины по региональной политике Кириллом Тимошенком и Министром здравоохранения Виктором Ляшком.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький взяв участь у черговій селекторній онлайн нараді, яку з головами ОДА провели заступник керівника Офісу Президента України з регіональної політики Кирило Тимошенко та Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Питання, яке обговорили першочергово, масова вакцинація населення проти коронавірусної інфекції Covid-19 доступними вакцинами CoronaVac, Pfizer, AstraZeneca, якими на даний час в Україні забезпечені профільні медичні заклади у обсязі понад 3,6 млн доз. Діюча норма вакцинації у країні – 300 осіб на 100 тисяч населення, найближчим часом вона має бути підвищена до 370 тисяч осіб за тиждень, аби тим самим досягнути показника 600 осіб на 100 тисяч населення до Дня Незалежності України – і забезпечити вакцинування не менш 70% дорослого населення України до кінця 2021 року.

Важливим та соціально значущим є ще одне актуальне питання – погашення заборгованості із заробітної плати медичним працівникам, що були задіяні у заходах з протидії коронавірусній інфекції Covid-19. На даний час загальний обсяг цієї суми сягає 290 млн грн. Офісом Президента України було наголошено на необхідності якомога швидше вирішити це питання, особливо у переддень Дня медичного працівника, який цього року відзначається 20-го червня.

Також до актуальних питань сфери медицини та охорони здоров’я належить введення в експлуатацію спеціалізованого медичного обладнання радіологічного профілю (комп’ютерних томографів, рентген-апаратів), що у багатьох випадках знаходиться у приймальних відділеннях поки що у непрацюючому стані (на зберіганні), що перешкоджає належному режиму функціонування відповідних медичних закладів.

Також в ході селекторної наради обговорили реалізацію загальнодержавного соціального проєкту Президента України «Активні парки – локації здорової України» і хід будівництва та реконструкції 929-ти об’єктів соціальної сфери, фінансування яких здійснюється з Державного фонду регіонального розвитку; на даний час загальна готовність по Україні складає 60%, при цьому пріоритетність надається об’єктам сфери освіти (школи, дитячі садки), які мають буди введені в експлуатацію до початку навчального року 1-го вересня.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
20:04 24.04.2024
17:13 24.04.2024
16:29 24.04.2024
15:18 24.04.2024
14:33 24.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.889