ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА провел совещания по санитарно-эпидемологическим и антикоррупционным вопросам
09:04 / 23.06.2021
Власти

ОДЕССА, 23 ИЮНЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий провел совещания по важным вопросам развития региона.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщениях облгосадминистрации сказано:

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький провів чергову селекторну робочу нараду в режимі онлайн з головами райдержадміністрацій, районних рад, територіальних громад та міст обласного значення. В ході наради обговорено актуальні питання соціальної сфери, що потребують постійної уваги в умовах процесу децентралізації, що триває на черговому етапі.Зазначена нарада присвячена обговоренню комплексу актуальних проблемних питань у сфері забезпечення санітарно-епідеміологічної безпеки в регіоні, зокрема, впродовж цьогорічного курортно-туристичного сезону.

Про поточний стан дотримання законодавства у сфері функціонування ринку зовнішньої реклами поза межами населених пунктів області доповів директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитро Радулов і представив результати моніторингу, що був проведений спільно з Управлінням патрульної поліції в Одеській області, Департаментом патрульної поліції, Службою автомобільних доріг в Одеській області, а також за участю представників місцевої влади.

Так, в ході виїзних обстежень рекламних конструкцій на обласних автомобільних дорогах загального користування державного значення (М-05 Київ – Одеса, М-14 Одеса – Мелітополь, М-15 Одеса – Рені, М-27 Одеса – Чорноморськ М-28 Одеса – Южний) встановлено наявність 403-х рекламних конструкцій, що розміщені з порушеннями вимог чинного законодавства (Закони України «Про рекламу», «Про автомобільні дороги», Типові правила розміщення зовнішньої реклами), зокрема – відсутність належних дозволів, розташування конструкцій на відстані менше ніж 5 м. від краю проїжджої частини, відсутність вертикальної дорожньої розмітки опор тощо. Порушення рекламодавцями вимог чинного законодавства щодо розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів призводить до неналежного зовнішнього естетичного вигляду рекламних конструкцій, псуванню іміджу Одеського регіону як курортного, послаблення міжнародного авторитету держави, створенню загроз навколишньому середовищу (через засміченість узбіч), потенційному створенню аварійних ситуацій у межах смуг відведення автомобільних доріг тощо. За результатами зазначеної перевірки тривають процеси примусового демонтажу рекламних конструкцій, що встановлені з порушенням чинного законодавства, а також вживаються заходи з приведення їх у відповідність до нормативних вимог.

Взаємодоповнюючими були доповіді начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області Лідії Степанової (щодо заходів державного контролю у сфері санітарного законодавства України) та в.о. директора ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» Віталія Гончарова (щодо санітарно-епідеміологічної ситуації під час курортного сезону 2021 року). Доповідачі зазначили нестійкий характер епідемічної ситуації з інфекційної захворюваності в області, що створює сприятливі умови для поширення інфекційних хвороб різного характеру. Одеський регіон за своїми особливостями, як природно-географічними, так й соціальними, завжди мав складну епідемічну ситуацію, що характеризувалась високими рівнями кишкових інфекцій, особливо влітку (відповідні показники захворюваності на гострі кишкові інфекції перевищують середні по Україні).

З початком оздоровчо–туристичного сезону ризик епідускладнень посилюється через зростання кількості відпочиваючих та туристів в Одеському регіоні.Окрему увагу доповідачі приділили грубим порушенням санітарного законодавства що стали причинами виникнення спалахів інфекцій, зокрема, порушення санітарних норм при транспортуванні харчових продуктів, зберіганні та обробці продовольчої сировини та напівфабрикатів, недотримання технологічних умов приготування готових страв, правил особистої гігієни працівниками об’єктів, санітарно-протиепідемічного та дезінфекційного режимів. Актуальними проблемами стійко залишаються якість питної води, стихійна торгівля продуктами харчування та недостатній рівень санітарно-гігієнічної грамотності обслуговуючого персоналу.

За результатами селекторної наради Сергiй Гриневецький звернув увагу представників місцевої влади на орендну плату за користування носіями зовнішньої реклами, як джерело поповнення місцевих бюджетів. Також голова ОДА узагальнив комплекс проблем санітарно-епідеміологічного характеру (чистота узбіч, якість питної води та харчування, несанкціоновані сміттєзвалища, сприятливий інфекційний фон тощо) та наголосив на необхідності всебічної та ефективної реалізації на кожному рівні положень програмного документу – Указу Президента України від 02.06.2021 № 225/2021 щодо «Стратегії людського розвитку», що має сприяти підвищенню туристичної та інвестиційної привабливості Одеського регіону.

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький провів чергову апаратну робочу нараду, у якій взяли участь заступники та радники голови ОДА, керуючий справами апарату Одеської обласної ради Олександр Балан і керівники структурних підрозділів ОДА.

В ході наради було обговорено два вузько-профільних, проте достатньо актуальних питання – щодо протикорупційних заходів та контролю умов автомобільних вантажоперевезень.

Про запобігання корупції в Одеській обласній державній адміністрації доповів завідувач сектору запобігання та виявлення корупції ОДА Олександр Мінаков, який надав результати комплексного моніторингу чергового етапу щорічного декларування доходів співробітників ОДА.

Присутніх також було поінформовано щодо розроблення нової Антикорупційної програми Одеської ОДА на 2021 – 2023 роки (затверджено розпорядженням голови ОДА від 30.03.2021 № 305/од-2021). Окремо було приділено увагу розкриттю змісту терміну «викривач» (див. ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції»), зокрема, гарантіям захисту трудових прав таких осіб, які надають достовірну інформацію щодо можливих фактів корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень всередині державної установи.

Про забезпечення габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах Одеської області у літній період 2021 року доповів в.о. начальника Південного міжрегіонального управління Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) Олексій Шинкевич. Зазначений період характеризується істотним збільшенням навантаження на автомобільні дороги загальнодержавного та місцевого значення, що обумовлено як екстремальним температурним режимом, так й зростанням інтенсивності вантажоперевезень – перш за все, врожаю зернових культур. З метою забезпечення безпеки автомобільного руху та збереження дорожнього полотна представниками Укртрансбезпеки здійснюється постійний габаритно-ваговий контроль на ділянках автомобільних трас М-05 (Київ – Одеса) М-14 (Одеса – Мелітополь) та М-16 (Одеса – Кишинів) у місцях в’їзду / виїзду до / з міста. Додатково з 3-ї декади червня (початок збору врожаю) здійснюватиметься габаритно-ваговий контроль на таких ділянках автомобільних трас М-15 (Одеса – Рені: «2 стовпи», с. Удобне), М-28 (Одеса – Южний: термінал «ТІС» порту Южний), Н-33 (Одеса – Б.-Дністровський). В результаті проведення контрольних заходів за період 01.01. – 17.06.2021 нараховано штрафних санкцій на загальну суму понад 9,6 млн грн, з яких вже сплачено майже 670 тис. грн.

За результатами апаратної наради голова ОДА Сергій Гриневецький зазначив на важливості правильного та своєчасного заповнення щорічних декларацій державними службовцями – співробітниками ОДА. Також Сергій Гриневецький закцентував на необхідності всебічної реалізації положень розпорядження голови ОДА щодо забезпечення збереження автомобільних доріг загального користування в Одеській області, що є також основою безпеки руху та належного здійснення автомобільних вантажоперевезень.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
14:34 25.04.2024
13:43 25.04.2024
12:11 25.04.2024
11:04 25.04.2024
11:03 25.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.921