ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА принял участие в открытии «Архитектурных сезонов»
14:40 / 27.06.2021
Власти

ОДЕССА, 27 ИЮНЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий принял участие в церемонии открытия «Архитектурных сезонов», которые проходят в Одессе.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

В Одесі розпочались «Архітектурні Сезони» — це перший щорічний міжнародний захiд, присвячений питанням архітектури, дизайну та урбаністики.

На відкритті заходу виступив голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

«Регіональний розвиток і містотворення, на мій погляд відображає основу цього процесу, у якому беруть участь, безпосередньо всі члени суспільства, і влада, і бізнес, і архітектори, і урбаністи, а значить кожен з нас щодня дня займається цим, чи то професійно чи підсвідомо. Тобто всі ми впливаємо на середовище, яке нас оточує. Урбаністика в науковому сенсі є надзвичайно диверсифікованою і міждисциплінарною: вона включає і регіональну антропологію, і соціологію, і географію, і економіку – тобто всі царини знання, які здатні якомога повніше охопити такі складні, багатовимірні об’єкти, як наша Одеська область і місто Одеса» – зазначив Сергій Гриневецький.

Ключову увагу, в своєму виступі керівник Одеської області зосередив не лише на питаннях урбаністики, а й розвитку інфраструктури і галузі будівництва з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

«Доступність – це надання можливості людям з інвалідністю вести незалежний спосіб життя. Коли люди чують цей термін, то в першу чергу думають, що це мають бути пандуси. Але це тільки одна із складових архітектурної доступності. А є ще інформаційна, культурна, медична і транспортна доступність. Тобто, щоб люди з вадами здоров’я також мали можливість користуватися всіма послугами чи будівлями. І це треба дуже серйозно враховувати всім, хто нині працює у сфері будівництва і архітектури. І перед тим, як здати будівлю чи об’єкт в експлуатацію, спершу треба перевірити її на предмет дотримання всіх вимог доступності» – сказав Сергій Гриневецький.

Організатори планують проводити Архітектурні Сезони щорічно на протязі 3-5 днів, у рамках яких виступатимуть найкращі спікери, будуть проведені тематичні виставки та зустрічі, з’являться нові ідеї співпраці та колаборацій серед ведучих представників професійного співтовариства, що сприятиме створенню нових можливостей для розвитку міст та популяризації теми хорошої архітектури і дизайну серед громадськості.

За словами Георгія Бочорішвілі, засновника «Архітектурних Сезонів» головна мета заходу – стати визначною подiєю в Українi та must-visit iвентом в Одесi, а також увiйти у календаря свiтових подiй у галузi архiтектури, дизайну та урбанiстики.

Рiк вiдкриття Архiтектурних Сезонiв присвячено однiй з найактуальнiших тем для мiст України — архiтектурному розвитку великих мiст з iсторiєю та створенню проєктiв, що вписуються в архiтектурний контекст мiста, пiдкреслюючи автентичнiсть обраного мiсця.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
19:57 26.04.2024
18:58 26.04.2024
17:13 26.04.2024
16:40 26.04.2024
15:47 26.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.878