ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Накануне Дня Независимости Украины Сергей Гриневецкий передал ОТГ школьные автобусы и наградил госслужащих
12:34 / 22.08.2021
Власти

ОДЕССА, 22 АВГУСТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий принял участие в церемониях передачи представителям громад региона школьных автобусов и награждения государственных служащих.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщениях облгосадминистрации сказано:

На площі перед адміністративною будівлею Одеською ОДА, відбулась церемонія вручення головою Одеської облдержадміністрації Сергієм Гриневецьким та головою Одеської обласної ради Григорієм Діденком ключів від 21 шкільного автобуса представникам Біляївської, Чорноморської, Подільської, Кілійської міських, Овідіопольської, Таїровської, Сергіївської, Саратської, Миколаївської, Чорноморської селищних та Дивізійської, Куяльницької, Шабівської, Іванівської, Петровірівської, Павлівської, Фонтанської, Тузлівської, Усатівської, Долинівської, Лиманської сільських територіальних громад області.

У 2021 році 21 шкільний автобус закуплено для закладів загальної середньої освіти області на умовах співфінансування на загальну суму 41240,495 тисяч грн., з них кошти освітньої субвенції – 39240,495 грн, кошти співфінансування з місцевих бюджетів – 5000, 0 тисяч грн.

Серед закладів загальної середньої освіти області, яким закуплено шкільні автобуси 8 функціонуючих опорних закладів загальної середньої освіти, 4 заклади загальної середньої освіти, що перебувають у процесі реорганізації та отримання статусу опорного закладу та інші заклади з максимальним контингентом здобувачів освіти.

default

Окрім того, як повідомляють в Департаменті освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації, за кошти обласного бюджету закуплено 1 спеціальний автобус для Одеського НРЦ « Формадо» на загальну суму 2090,0 тис. грн. Водночас за кошти місцевих бюджетів закуплено 3 шкільних автобуси у Саф’янівській, Кодимській, Куяльницькій сільських громадах на загальну суму понад 6 млн. грн. Проводять заходи щодо організації закупівлі шкільних автобусів Южненська міська та Авангардівська селищна громади.

Загальна кількість закуплених шкільних автобусів становитиме 27 транспортних засобів.

«Програма Президента «Велике Будівництво» набирає обертів, в тому числі і на Одещині. Це може відчути кожен з вас у всіх районах та громадах області – є плани соціально-економічного та культурного розвитку, стратегічні плани розвитку, вони ґрунтуються, безумовно, на ваших пропозиціях. Одним з таких напрямків є доступність до навчання. Зрозуміло, що йде реформа і відбувається оптимізація закладів освіти, але це – вимога часу і сьогодення. І щоб забезпечити якісний процес навчання держава піклується про галузь освіти і через програму «Шкільний автобус». І я вважаю, що для нас всіх, і депутатського корпусу, і виконавчої влади, найголовніше – створювати сучасну інфраструктуру. Тому будівництво шкіл, дитячих садків і стадіонів – це і є тим, що дає реалізація програми Президента «Велике Будівництво». Окрім цього діють програми будівництва та ремонту, як місцевих, так і державних доріг. Тільки в цьому році на Одещині буде освоєно більше 2 мільярдів гривень у сфері дорожнього будівництва. Тому по місцевим сучасним дорогам мають їздити нові автобуси!» – звертаючись до керівників громад сказав голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Від імені голів територіальних громад слова вдячності обласному керівництву за всебічну підтримку галузі освіти в селах і райцентрах Одещини висловив голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко: «У нас в громаді 23 села, 8 шкіл і 4 автобуси. Певен, що цей новенький автобус значно покращити умови підвезення наших діток до школи. І те що вручення ключів відбувається напередодні Дня Незалежності нашої країни – дуже символічно. Бо ми всі розуміємо, що діти – це наше майбутнє, і турбуючись про них, ми всі дбаємо і про нашу державу!».

***

Враховуючи важливу роль державної служби у процесі становлення України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, напередодні 30-ї річниці Незалежності України, нагородив працівників департаментів, управлінь та служб ОДА почесними грамотами.

«Ви, як ніхто інший, відчуваєте на собі і реформи, і проблеми, і ті перспективи які очікують і регіон, і країну. Державні органи влади – одна із ключових ланок державотворчого механізму, адже внесок держслужбовців у розбудову України є основою її незалежності і суверенітету. Хоча я відчуваю, що лише на 30-му році ми почали розуміти, як суспільство, наскільки важливо боротись за свою держава і берегти її. Бо Незалежність дісталась нам дуже легко, за неї ніхто не боровся . Тоді ми думали, що виробляючи чимало сталі, чавуну, хліба і сала – то ж прогодуємо і себе, і всю Європу. Але…економіка і геополітика працюють зовсім по іншому. Тому одна з тих головних задач, яку ставить перед нами Президент Володимир Зеленський, через програмні документи – це реалізація Стратегії Національної безпеки, що має середньострокову перспективу і має втілюватись в життя негайно. Тому саме від нас, працівників виконавчих органів влади, багато чого залежить, зокрема саме ми маємо передати досвід новоствореним територіальним громадам у формуванні державної політики, допомогти їм на місцях створити їх політичну, кредитну і кадрову історію. Є багато питань, які потребують вивчення й світового досвіду, але разом з тим, нам варто розробляти і свою національну програму. Зокрема, в Одеській області, з урахуванням стратегій РНБО, що затверджені Указом Президента, розроблено Стратегію Розвитку регіону до 2027 року, реалізація якої спрямована на те, щоб поліпшити якість життя населення. Якщо якість життя буде поліпшуватись, то і економіка буде працювати» – зазначив голова облдержадміністрації.

Керівник Одеської області побажав усім присутнім миру, щастя, добробуту і благополуччя, творчої наснаги, життєвого і професійного піднесення, нових здобутків у справі сумлінного служіння народу України.

«Саме від кожного нас з вами залежить, наскільки Україна буде самостійною і незалежною, саме від нас залежить, наскільки Україна буде процвітати, саме від нас залежить, яким чином ми будемо далі розвиватися. Дійсно, Україна – це люди, які забезпечують її державний суверенітет, її цілісність і розвиток. З Днем Незалежності!» – сказав Сергій Гриневецький.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
23:18 01.05.2024
22:01 01.05.2024
20:15 01.05.2024
20:10 01.05.2024
19:53 01.05.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.909