ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Полиция Одессы напоминает о карантинных ограничениях во время майских праздников и годовщины событий 2 мая
18:35 / 28.04.2020
Полиция

ОДЕССА, 28 АПРЕЛЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Накануне майских праздников и шестой годовщины событий 2 мая полицейские Одессы напоминают об определенных законом запретах и ограничениях

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в отделе коммуникации полиции Одесской области.

В сообщении правоохранителей сказано:

Правоохоронці контролюють виконання карантинних обмежень та наголошують: єдина мета цих заходів – безпека людей.

«Хочу звернути увагу, що постанову Кабінету міністрів України про заборону проведення масових заходів ніхто не відміняв, а отже — у жодному разі порушення закону ми не допустимо. Поліція відповідним чином реагуватиме на будь-які порушення як із боку організаторів цих заходів, так і з боку громадян, котрі візьмуть у них участь. Велика увага при цьому приділятиметься роз’яснювальній роботі, а також превентивним заходам щодо безпеки людей. Серед них — обмежувальні заходи для громадян на території Куликового поля», — повідомив заступник начальника ГУНП в Одеській області Сергій Махотін.

Нагадаємо, що у зв’язку з пандемією COVID-19 рішенням Уряду заборонено: пересуватися вулицями групами більше двох осіб; знаходитися у громадських місцях без масок, респіраторів та документів, що посвідчують особу; самостійно перебувати в громадських місцях особам, які не досягли 14 років; відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, спортивні та дитячі майданчики, лісопаркові та прибережні зони; перевозити пасажирів у транспорті міського, приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення, крім окремих категорій осіб; самовільно залишати місця обсервації та самоізоляції (зокрема громадянам, що прибули з-за кордону, та особам старше 60-ти років). Порушення цих вимог несе загрозу людським життям та тягне за собою адміністративну (ст.44-3 КУпАП) чи кримінальну (ст.325 ККУ) відповідальність.

Також нагадуємо про заборону виготовлення, поширення та публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів (їх фрагментів) союзних та автономних радянських республік, крім випадків, передбачених законом. Частиною 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України за подібні дії передбачено до п'яти років позбавлення волі, а якщо вони вчинені представником влади або повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, — до десяти років ув’язнення.

В умовах сьогодення закликаємо громадян з розумінням ставитися до ситуації, що склалася. Утримайтеся від участі у будь-яких заходах. Це питання не тільки вашої законослухняності, це стосується вашої безпеки та безпеки інших людей.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
16:39 18.04.2024
15:11 18.04.2024
14:20 18.04.2024
14:09 18.04.2024
13:04 18.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.080