ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Доцент ОНУ имени И.И.Мечникова рассказал украинским военным об Одессе времен УНР
17:34 / 29.09.2020
Общество

ОДЕССА, 29 СЕНТЯБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Доцент кафедры истории Украины факультета истории и философии Одесского национального университета имени И.И. Мечникова Александр Музычко прочитал украинским военным лекцию «История Одессы: украинское измерение».

Об этом, как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», сообщается на Фейсбук-странице Южного межрегионального отдела Украинского института национальной памяти.

В сообщении УИНП:ЮГ сказано:

Південний міжрегіональний відділ УІНП провів лекцію для військовослужбовців однієї з частин Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України

Лекцію для військових прочитав д.і.н., доцент кафедри історії України факультету історії та філософії Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Музичко Олександр Євгенович на тему “Історія Одеси: український вимір”.

Дослідник розповів військовим про історію Одеси, про провідників національного руху в Одесі у 1917-1920 роках, про інтелектуальну еліту Південної України, про Українську громаду в Одесі, про одеську “Просвіту”.

“В роки Української революції Одеса жила бурхливим життям відродження, в той час майже в півмільйонному місті, відбувалися запеклі бої за українську державність. У ній кипіло політичне, господарсько-кооперативне й культурне життя… Українці Одеси зробили надзусилля, часто без державної підтримки, спрямовані на збереження власної ідентичності. Але весь цей час в місті діяла потужна опозиція до українців у середовищі російської інтелігенції, органів самоврядування і особливо московської церкви” — зазначив під час виступу О. Музичко.

Начальник Південного відділу УІНП Сергій Гуцалюк розповів військовослужбовцям про діяльність Інституту, та Південного відділу зокрема, про проєкти та цікаві матеріали по історії Південної України та Одеси. Також передав до бібліотеки комплекти видань УІНП.

Дякуємо Олександр Музичко за цікаву лекцію та надіємося на подальшу співпрацю!


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
11:06 28.03.2024
10:46 28.03.2024
10:33 28.03.2024
10:06 28.03.2024
09:34 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.937