ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Руководители Одесчины приняли участие в чествовании Героев Небесной Сотни
10:52 / 21.02.2021
Общество

ОДЕССА, 21 ФЕВРАЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий и первый заместитель председателя Одесского областного совета Олег Радковский приняли участие в чествовании Героев Небесной Сотни.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Біля пам’ятного Знаку Героям Небесної Сотні пройшла церемонія вшанування пам’яті загиблих за свободу та незалежність українців, які вийшли на мирний протест і були вбиті кулями снайперів в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській.

Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями на небесах.

Вони були звичайними людьми – мирними громадянами, студентами і вчителями, вченими і поетами… У кожного з них була родина, батьки, діти, кохані. Але за покликом серця вони встали на захист нашого майбутнього.

Приєднатися до загальнонаціональної скорботи та вшанувати пам’ять героїв в цей день прийшли представники місцевої влади: голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський, перший заступник Одеського міського голови Михайло Кучук, військові, громадські діячі, члени національно-культурних товариств, студентська молодь, усі небайдужі до історії своєї держави одесити.

В пам’ять за загиблими героями – патріотами була оголошена хвилина мовчання, після чого, під пісню-реквієм «Пливе кача по Тисині» у виконанні оркестру військово-морських сил Збройних Сил України відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного Знаку.

Заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні пройшли у закладах освіти, культури та мистецтва Одещини.

А в сообщении облсовета сказано:

20 лютого перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський поклав квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, що у сквері на проспекті Шевченка. До церемонії також долучились військові, керівництво облдержадміністрації, міської ради, духовенство та громадськість. Разом вони вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання.

До мешканців регіону звернувся голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

«Майбутнє країни дійсно варте того, щоб за нього боротися. Гідність варта того, щоб її відстоювати, а справжні герої — не вмирають. Саме так події семирічної давнини закарбувалися у нашій пам’яті. Не маємо морального права забути, яку цінність для всіх нас представляють свобода та об’єднання навколо загального руху вперед», — зазначив він.

День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
19:46 19.04.2024
17:48 19.04.2024
16:56 19.04.2024
15:15 19.04.2024
14:36 19.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.877