ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Геннадій Труханов та представники ЄС вшанували пам’ять жертв сталінських репресій
17:50 / 22.10.2021
Общество

ОДЕСА, 22 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Вчора, 21 жовтня 2021 року, в Одесі вшанували пам'ять жертв сталінських політичних репресій, розстріляних на 6-му км Овідіопольської дороги.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради.

Захід відбувся в рамках візиту до Одеси Директора відділу Східної Європи Центру ліберальної сучасності пані Марілуізе Бек. Спільно з мером Одеси Геннадієм Трухановим, Почесним консулом Німеччини в Одесі Олександром Кіфаком і членами робочої групи з питань увічнення пам'яті жертв політичних репресій вона відвідала територію на 6-му км Овідіопольської дороги, що стала братською могилою для понад 8 тисяч жителів Одещини.

Пані Марілуізе Бек підкреслила, що сьогодні Україна відкриває себе Європі, в тому числі Німеччині. І на цьому етапі дуже важливо отримувати інформацію не тільки про сучасну Україну, а й дізнаватися її історію. Вона зазначила: «Це місце не має відношення до ситуації, коли німці робили подібні злочини. Але для мене було важливо прийти сюди до німців — жертв сталінського режиму. Важливо, щоб ми пам'ятали про всі жертви, повернули їм імена і надали останнє місце спочинку, гідне людини».

Керівник робочої групи з питань увічнення пам'яті жертв політичних репресій Олег Бриндак розповів німецьким партнерам про хід пошукових робіт, зазначивши, що у вересні роботи були законсервовані у зв'язку з виявленням ще трьох розстрільних ям. Загалом у результаті польових досліджень виявлено 32 розстрільні ями з жертвами політичних репресій. Також Олег Бриндак зазначив, що в наявних архівних документах розстріляними числиться велика кількість людей з німецькими прізвищами. Архівно-дослідницька діяльність триває.

Учасники зустрічі поклали квіти до місця поховання, вшанувавши пам'ять загиблих хвилиною мовчання.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
17:16 28.03.2024
16:25 28.03.2024
16:14 28.03.2024
15:11 28.03.2024
14:20 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.919