ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В День Святого Миколая у селі Усатово під Одесою відкрили нові дитсадок та стадіон
14:15 / 20.12.2021
Общество

ОДЕСА, 20 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький взяв участь в урочистих заходах в селі Усатово та привітав місцеву малечу з Миколаєм.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

У вчорашніх повідомленнях облдержадміністрації сказано:

Сьогодні, в селі Усатове, відбулась урочиста церемонія відкриття новозбудованого, в рамках програми Президента «Велике Будівництво», дитячого ясла-садочка «Янголятко» на 130 місць.

Урочисто перерізали стрічку голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький та Усатівський сільський голова Юрій Маковейчук.

«Відкриття дитячого садочку, з такою мелодійною назвою Янголятко», передусім це радість для батьків. Комфортні та доступні умови для дошкільного навчання та виховання найменших мешканців громад – в пріоритеті керівництва держави і Одеської облдержадміністрації. Ми всіляко сприяємо створенню дошкільних дитячих установ у селах. Більше жодних сірих коробок: на Одещині, в рамках «Великого Будівництва», будують яскраві, комфортні, сучасні дитячі садки – як приклад прекрасні ясла-садок в селі Усатове» – зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

***

Сьогодні, у день свята Миколая, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, завітав до вихованців дитячого садка «Янголятко», який збудовано в рамках програми Президента «Велике Будівництво» в селі Усатове, з подарунками від компанії «Стратег» та солодощами.

«Компанія «Стратег Україна» – це український виробник дитячих іграшок. Мені приємно повідомити, що ця компанія нагороджена Сертифікатом на право користування Знаком «Вироблено на Одещині». Під торговою маркою «Strateg» виготовляють настільні ігри, розвиваючі та пізнавальні ігри, пазли, набори дитячої творчості, картини по номерам для фарб та камінців. Тому переконаний, що такі корисні та пізнавальні іграшки, які ми даруємо з любов’ю до дітей від виробників Одещини, стануть сьогодні цікавим подарунком для наших дітлахів» – сказав вітаючи жителів села Усатове зі святом голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

***

Сьогодні голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький відвідав з робочим візитом село Усатове Одеського району. Спершу, разом з сільським головою Юрієм Маковейчуком оглянув новий стадіон, який в Усатове звели «з нуля». Із повнорозмірним футбольним полем, біговими доріжками, критими трибунами. Поруч побудували адмінкорпус.

«Приємно, що з’явилась сучасна спортивна база – для мешканців Усатівської громади. Ми спільно, обласна влада і сільські громади, створюємо сучасні умови для занять спортом і у великих містах, і невеличких селах. Для цього, наприклад потужно діє програма Президента «Велике Будівництво». Більшість мешканців сіл Одещини звикли грати у футбол на звичайному сільському майданчику. Змінюємо це. Зводимо для любителів спорту в багатьох селах повнорозмірні футбольні поля», – повідомив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

«Поле вийшло високої якості. Загалом стадіон такого рівня – диковинка не лише для села. Він дасть фору і деяким міським аренам. Поруч із полем звели адмінкорпус. Там облаштовуємо тренерські, душові, роздягальні, медпункт, коментаторські. Тепер тут можна буде проводити матчі рівня громади, району, області. Тренуватимуться і гратимуть різновікові місцеві команди», – розповів Усатівський сільський голова Юрій Маковейчук.

***

Перебуваючи сьогодні з робочим візитом в Усатівській сільраді, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, разом з сільським головою Юрієм Маковейчуком ознайомився з роботою Усатівського навчального-виховного комплексу.

«Потреба інновацій в школах Одеської області зараз постає як ніколи гостро. Бо якщо в містах вчителі, учні та їхні батьки мають можливість обирати для себе найкращі можливості та розвиватись, то в селах такого вибору може не бути взагалі. Проте саме сільські школи часто грають вирішальну роль у розвитку всієї громади. Школа у селі завжди була не лише освітнім, а й культурним та громадським центром. Приклад тому – навчально-виховний комплекс в селі Усатове. Дуже хороша школа, але враховуючи велику заповнюваність в класах – вже замаленька для тієї кількості учнів, які тут навчаються. Переконаний, що необхідно збудувати ще одну школу – нову, значно сучаснішу. Тим паче, що і місце поряд з діючою школою дуже підходяще. Тому даю доручення сільському голові розробити проект і документацію на нову сучасну будівлю школи» – сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

За словами Усатівського сільського голови Юрія Маковейчука, до питання будівництва ще однієї школи в Усатове повертаються чи не щороку. І це проблема, яка дійсно болить місцевим сільчанам. Бо ж Усатове приклад населеного пункту в Одеському районі, який стрімко розвивається, створюються нові сім’ї і народжуються дітки.

«На жаль, громади не завжди можуть профінансувати будівництво шкіл без допомоги області та держави. Тому маємо спільними зусиллями допомогти селам Одещини. Наш пріоритет — це розвиток громад. Як приклад декілька освітніх закладів, шкіл та дитсадків, у нас в регіоні, вже у цьому році отримали нове життя в рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво» – додав голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
15:44 25.04.2024
14:34 25.04.2024
13:43 25.04.2024
12:11 25.04.2024
11:04 25.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.048