ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Перелік послуг, які стали безплатними для громадян України : зв’язок, здоров’я фінанси
16:02 / 24.03.2022

ОДЕСА, 24 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР'Я – Товариство з обмеженою відповідальністю «Одеський припортовий завод» опублікувало перелік послуг, які стали безплатними для громадян України на час дії воєнного стану.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеського припортового заводу.

У повідомленні підприємства сказано:

Дедалі більше небайдужих і доброзичливих людей намагаються допомогти українцям, які страждають від російської військової агресії. Український народ підтримують волонтери з різних куточків світу, королівські сім’ї, політики, кінозірки, відомі музиканти, а також десятки міжнародних компаній і сервісів. Чимало держав спрощують різноманітні процедури та надають всілякі послуги, які допомагають адаптуватися біженцям на новому місці.

У цьому матеріалі ми розповімо про корисні сервіси й платформи у галузі зв’зку, здоров’я та фінансів, які стали безплатними для українців під час війни.

❗️ЗВ’ЯЗОК❗️

— Київстар надає доступ до Домашнього Інтернету навіть для тих користувачів, які не поповнили рахунок, але швидкість інтернету може бути знижена.

— Vodafone безплатно надає своїм абонентам 1000 хвилин для дзвінків по Україні й усередині мережі та 10 ГБ. Також компанія забезпечить безоплатним зв’язком та інтернетом біженців з України в Польщі. Послуга «Доступний роумінг» передбачає 400 МБ мобільного трафіку та 60 хвилин для дзвінків на телефонні номери в Україні та Польщі на 30 днів. Щоб скористатися цією послугою повторно, треба буде заплатити 100 грн.

— Користувачі Lifecell отримають 5 ГБ Інтернету і 30 хвилин дзвінків на всі українські номери. Оператор також безоплатно нарахував своїм клієнтам, які виїхали з України, 1 ГБ мобільного трафіку та 10 хвилин для дзвінків на телефонні номери в Україні. Скористатися цими послугами можуть абоненти Lifecell, які перебувають у Молдові, Румунії, Польщі, Угорщині й Словаччині впродовж наступних 30 днів. Оператор також дозволив своїм клієнтам, які перебувають в Україні, щодня безплатно спілкуватися в мережі Lifecell до 60 хвилин (ці хвилини для дзвінків доповнять до хвилин, що вже містять тарифні плани).

— Skype дає змогу безплатно телефонувати на українські номери за кордоном.

— Месенджер Viber надав безплатних 60 хвилин дзвінків через сервіс Viber Out.

— Програма Zoom відкрила преміумдоступ для українців.

— Компанія Airalo надала $10 на українські акаунти для купівлі eSim.

— Європейські мобільні оператори, які пропонують спеціальні тарифи для українців: Proximus та Orange (Бельгія), Vodafone (Велика Британія), O2 (Чехія), Telecom Italia (Італія), Telefónica (Іспанія) та Vivacom (Болгарія). Польські: Plus, T-Mobile, Play, Orange.

❗️ЗДОРОВ’Я❗️

— Helsi запустив безоплатні консультації з лікарями для всіх українців за допомогою відеозв’язку на час війни. Консультують лікарі всіх спеціальностей як державних, так і приватних медзакладів. Усі лікарі зареєстровані в Національній системі ЕСОЗ, їхні дані та кваліфікацію підтверджено в МОЗ.

— Застосунок VOS, в якому можна отримати психологічну допомогу, надав українцям доступ до преміумпідписки. Застосунок доступний на маркетплейсах Apple Store та Google Play.

— Програми BetterMe Mental Health, Down Dog, ProstoіMeditopia надали безоплатний доступ до практик йоги та медитацій.

— teplo.app — застосунок, в якому можна отримати безплатні консультації з психологом.

— Сервіси, де можна проконсультуватися в лікарів онлайн безплатно:

Doctor Online (український сервіс, який надає онлайн-зв’язок з провідними лікарями країни)

HaloDoctor.pl (польська онлайн-платформа медичної допомоги).

Viveo (естонська медична платформа)

❗️ФІНАНСИ❗️

— Сервіси для переказу коштів Western Union, Ria Money Transfer, TransferGo, Moneygram не беруть плату за перекази в Україну.

— Система Wise (раніше TransferWise) скасувала комісії українцям за перекази в гривнях.

— На український ринок зайшла найбільша міжнародна електронна платіжна система PayPal.

— Польські банки Alior Bank, Bank Pocztowy, BNP Paribas, Credit Agricole, Getin Bank, mBank, Millenium Bank, Pekao SA, PKO Bank Polski, Santander Bank підготували для українців спрощену процедуру відкриття рахунків без стягування комісій.

— Чеський банк ČSOB у разі відкриття рахунку надає допомогу в розмірі 2500 крон.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
11:06 28.03.2024
10:46 28.03.2024
10:33 28.03.2024
10:06 28.03.2024
09:34 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.058