ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Прості правила щодо збереження здоров’я та перемоги над стресом під час війни
18:05 / 29.03.2022

ОДЕСА, 29 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР'Я – Товариство з обмеженою відповідальністю «Одеський припортовий завод» нагадує прості правила як за допомогою харчування та фізичних вправ залишатись здоровими та перемогти стрес під час війни.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеського припортового заводу.

У повідомленні підприємства сказано:

Події, які відбуваються в нашій країні, торкаються кожного її громадянина і викликають почуття патріотизму, згуртованості серед українців в усьому світі. Але водночас, найбільш незахищені люди, відчувають паніку, страх, біль та безвихідь, втрачають сенс до життя і потребують допомоги.

Психоемоційне напруження, яке накопичується в нашому організмі під впливом негативних емоцій, призводить до підвищення рівня гормонів кортизолу (гормон страху) та адреналіну (гормон стресу), які виділяють надниркові залози. В невеликій кількості ці гормони допомагають організму впоратись з негативним впливом стресових ситуацій, але їх надлишок, може призвести до низки захворювань різних систем і функцій організму.

Для покращення самопочуття, нормалізації гормонального рівня, подолання емоційного, психологічного і фізичного напруження потрібно узяти до уваги прості та дієві поради, які вам не складно буде виконати.

🟢Спілкування з рідними і близькими людьми

Не потрібно замикатись і тримати всю біль в собі. Поговоріть, розкажіть про свої емоції, підтримайте один одного.

🟢Запитуйте себе, що зараз відбувається з вами

Щоб стрес не став хронічним, дуже важливо постійно себе питати: «Стоп, що зараз зі мною відбувається, що я відчуваю, немає тривоги, чому я зараз відчуваю неспокій, тощо». Якщо ви в безпеці, немає реальних загроз вашому здоров’ю та життю, і ви відчуваєте занепокоєність через ситуацію в країні, спробуйте виконати дихальні вправи, зробити прості рухи та відчути їх, зконцентруйтесь на відчуттях тіла, тепла або холоду – і невдовзі почуватиметеся краще, менш знервованими.

🟢Намагайтеся пити достатню кількість води

Можна встановити таймер, який буде нагадувати про це правило. Це збереже вас від зневоднення та його шкідливих наслідків.

🟢Постійно скануйте своє тіло

При стресі, як правило, тіло кам’яніє та утворюються зажими. Тому важливо помічати це та робити дихальні вправи: можна 10 раз ніби задувати свічку чи глибоко вдихати носом і видихати ротом. Також прості прийоми самомасажу ефективно допоможуть м’зям розслабитись.

🟢Правильно харчуйтеся

Правильне і збалансоване харчування – це і фізичне, і емоційне здоров’я людини, воно допоможе знизити інсулінорезистентність – ризик появи діабету. Тому важливо зменшувати кількість цукру і трансжирів у меню, якщо є можливість, включати овочі та фрукти в раціон.

Наш традиційний національний продукт – сало – стане у нагоді задля поповнення в організмі важливих елементів. В салі дуже багато арахідонової кислоти (полінасичена жирна кислота), яка необхідна для правильної роботи багатьох органів і систем: головного мозку, нирок, печінки і серця. Лецитин, що міститься у салі, зміцнює кровоносні судини, підвищує їх еластичність. Сало поліпшує інтелектуальну діяльність, зміцнює імунітет.

🟢Спостерігайте за тим, коли втомлюєтесь

Як правило, люди не помічають коли втомлені. Відповідайте собі на питання: «Наскільки моя батарейка заряджена? На 10% чи 50%». Що можна зробити? Потурбуватися про банальні речі, наприклад, щоб було тепло і комфортно, час від часу підніматися з місця та рухатися, слідкувати, щоб поруч стояв келих з водою.

🟢Поділіться своїм теплом з братами нашими меншими

З давніх часів люди використовували позитивну енергетику тварин для профілактики і лікування різноманітних нервових і психологічних розладів у людей. Якщо у вас досі не було котика чи собачки, настав час надати притулок знедоленій тваринці. Турбота про неї допоможе відволіктися від негативних думок, ви отримаєте клубочок ніжності і позитиву.

🟢Фізичні вправи

«Рух – це життя, а життя – це рух!», — говорив відомий давньогрецький філософ Арістотель. Фізична активність є найкращими ліками для зняття психоемоційного напруження, подолання стресу, профілактики захворювань. Фізичні вправи допомагають покращити настрій, здобути відчуття впевненості, привести до оптимального рівня функціональний стан організму. Виконуйте фізичні вправи всією родиною, підтримуйте і допомагайте один одному, ведіть здоровий та активний спосіб життя.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
20:04 24.04.2024
17:13 24.04.2024
16:29 24.04.2024
15:18 24.04.2024
14:33 24.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.966