ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одеська ОВА: в регіоні зареєстровано 25 811 біженців
13:26 / 12.04.2022

ОДЕСА, 12 КВІТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів засідання, де обговорювались найбільш актуальні соціально-економічні питання розвитку регіону.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленні облвійськадміністрації сказано:

В рамках чергової селекторної наради, яку в режимі онлайн з головами районних державних військових адміністрацій, міськими головами та головами громад провів Начальник Одеської обласної військові адміністрації Максим Марченко директор Департаменту соціальної та сімейної політики Тетяна Демент’єва доповіла про стан соціального захисту внутрішньо переміщених осіб на території Одеської області.

«На сьогодні для взяття на облік до уповноважених осіб громад, ЦНАПів або органів соціального захисту звернулось за статусом 25 811 осіб. Допомога внутрішньо переміщеним особам на проживання виплачується у розмірах: 3000 грн – на кожну дитину або людину з інвалідністю; 2000 грн – на кожну іншу особу. Допомога виплачується на банківський рахунок (за станартомІВАN) вказаний у заяві. Виплату ВПО отримують за повний місяць незалежно від дати за її отриманням. Виплата не включається до сукупного доходу сім’ї при наданні інших видів соціальних допомог. Також не оподатковується податком на доходи фізичних осіб» — повідомила директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА.

Тетяна Демент’єва зазначила, що тим, хто звернувся до 14 квітня 2022 року допомога буде виплачена і за березень. Уряд подовжив термін подачі заяв на отримання допомоги вимушеним переселенцям до 30 квітня.

«Додам, що ті особи, які отримали довідку через уповноважену особу, ЦНАП, орган соціального захисту, зможуть оформити виплату таким же чином. Тобто, той хто отримував довідку через ЦНАП, повинен подати заяву на виплату також через ЦНАП. Наразі здійснюється доопрацювання інформаційних систем для реалізації механізмів подачі заяв на отримання довідки та отримання виплат через Портал ДІЯ» — наголосила директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА.

За розміщення переміщених осіб в державному бюджеті передбачені кошти на відповідну компенсацію двох видів. Кожного дня кількість внутрішньо переміщених осіб збільшується в середньому від 400 до 1500 осіб. І з урахуванням тих подій, які відбуваються на сході країни, кількість внутрішньо переміщених осіб буде стрімко збільшуватись і в одеському регіоні.

«Районним державним адміністраціям доручено спільно з громадами провести ретельний аналіз інформації щодо приміщень для розміщення переселенців та високому рівні провести рекламну кампанію щодо соціального проекту «Прихисток» — додала Тетяна Демент’єва.

За результатами селекторної наради Начальник Одеської ОВА Максим Марченко дав доручення Департаменту соціальної та сімейної політики розробити механізм розміщення вимушено переселених осіб на території всієї області.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
19:57 26.04.2024
18:58 26.04.2024
17:13 26.04.2024
16:40 26.04.2024
15:47 26.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.142