ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




У зв’язку з почастішанням російських ракетних обстрілів Одеси ОПЗ нагадує правила безпеки під час повітряної тривоги
17:08 / 10.05.2022

ОДЕСА, 10 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Товариство з обмеженою відповідальністю «Одеський припортовий завод» нагадує правила безпеки під час повітряної тривоги.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеського припортового заводу.

У повідомленні підприємства сказано:

У дні жалоби, коли все людство згадувало, якою ціною був завойований мир у Другій світовій війні, віддавало шану героям та жертвам фашизму періода 1939-1945 років, фашисти нового часу, російська армія, завдали масованих ракетних ударів по території України.

Одинадцять разів було оголошено тривогу в Одеському регіоні за восьме травня, дев’ятого ворог знов повторив ракетні обстріли, завдавши суттєвих пошкоджень інфраструктурі міста, продовжуючи відбирати життя та калічити мирних одеситів.

В умовах підступної війни, яку веде ворог проти народу України, ми закликаємо працівників Одеського припортового заводу з усією увагою ставитися до сигналів повітряної тривоги. Бережіть своє життя та здоров’я, робіть все, що у ваших силах, щоб перебувати у безпеці – це й буде ваш внесок у нашу перемогу.

❗Нагадаємо алгоритм дії під час повітряної тривоги.

⚠Якщо почули сирени, перебуваючи вдома:

1. Ввімкнути телевізор чи радіоприймач і уважно прослухати інформацію про характер тривоги;

2. За можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;

3. Швидко одягнутися та одягнути дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номери телефонів батьків;

4. Закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, перекрити газ, загасити печі, вимкнути світло (автоматичну коробку, рубильник тощо);

5. Взяти «тривожну валізу» (індивідуальні засоби захисту, запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар) та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття.

У разі відсутності в радіусі 500 м від вашого будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком.

Якщо ви не почули сигнал та у вас немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в квартирі: подалі від вікон, у коридор — під несучі стіні, або ванну (але закрийте рушником дзеркало).

⚠Якщо почули сирени, перебуваючи на роботі:

1. Виконати заходи, передбачені на цей випадок Планом дій або Інструкцією, діяти за вказівками керівництва;

2. Швидко, без паніки зайняти місце у захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні) та виконувати вимоги старшого (диспетчера).

⚠Перебуваючи у громадському місці, потрібно вислухати вказівки адміністрації громадського місця та діяти відповідно до них (йти в зазначені сховища або укриття).

❗Ні в якому разі не можна після сигналу «Повітряна тривога» залишатися в будинках, особливо на верхніх поверхах.

У хвилини небезпеки кожному необхідно мобілізувати себе, бути зосередженим та уважним, діяти максимально швидко.

Після завершення небезпеки штаб дає команду про відміну повітряної тривоги, після неї можна виходити з укриття та повертатися до звичних справ.

Бережіть себе! Разом переможемо!


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
11:27 20.04.2024
11:25 20.04.2024
11:23 20.04.2024
11:00 20.04.2024
10:47 20.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.867