ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Состоялся Кубок Одесской области по плаванию
17:01 / 30.12.2020
Спорт

ОДЕССА, 30 ДЕКАБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — В бассейне «Динамо» состоялся Кубок Одесской области плаванию, в котором приняли участие разные категории спортсменов: от 5-летних новичков до олимпийцев.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе отделения НОК Украины в Одесской области.

В сообщении учреждения сказано:

У басейні «Динамо» відбувся Кубок Одеської області з плавання в шести вікових категоріях. Змагання відбулися за підтримки регіонального відділення НОК України, яке надало призи медалістам в молодших групах.

ВІД НОВАЧКІВ ДО ОЛІМПІЙЦІВ

Цікаво, що на водні доріжки вийшли і новачки, і провідні плавці регіону, і такий майстер як Юрій ЄГОШИН – чемпіон Європи, учасник двох Олімпійських ігор, який, зараз працює тренером в своїй рідній СДЮСШОР «Динамо». Таким чином, віковий діапазон учасників склав 30 років (!).

П’ять років в 2020-му виповнилося п'ятьом учасникам – Юрію БРИКАЛІНУ, Аніті і Алісі ЛИСАК (троє – ФЦ «Форма»), Поліні КОНОВАЛОВІЙ і Олександрі ДОЖІ (обидві – «Динамо»), а найстарший учасник, як ви напевно, здогадалися – Юрій ЄГОШИН. На цих змаганнях виступали і його вихованці (юнаки 2008-го року народження).

Змагання були умовно розділені на дві частини: в першій – від юнаків до дорослих, в другій – на водних доріжках змагалися діти (від 5-ти до 9-ти років).

ВІД ЮНАКІВ ДО ДОРОСЛИХ

У старших вікових групах учасники боролися за перемогу в таких категоріях: юнаки – «2005 і старше», «2006-2007», «2008-2009», дівчата – «2006 і старше», «2007-2008», «2009-2010».

На водні доріжки вийшли спортсмени СДЮСШОР «Динамо», ФЦ «Форма», СК «Торпедо», СК «Академія Спорту», а також із Кишиніва.

У старшої віковій групі високі результати показав Олексій ГРАБАРОВ, який оновив три рекорди СДЮСШОР «Динамо» для юношей 15-ти років: 200 м вільним стилем (1.53.31), 400 м в/с (4.02.15), 400 м комплексом (4.29.61).

«Своїм прогресом порадували Катерина Караніколова, Поліна Філіпенко, Марія Згурська, а серед більш юних спортсменів — Іван Рядуєв, Олександр Тріколіч, які встановили рекорди СДЮСШОР «Динамо» у своєму віку», — відзначила головний суддя змагань Олександра КУРБАНОВА, яка нагадаємо, є тренером збірної України і динамівської спортшколи.

ДИТЯЧІ ЗМАГАННЯ. З ПРИЗАМИ ВІД «ОЛІМПІЙЦІВ»

25-26 грудня за нагороди Кубку Одеської області змагалися діти від 5-ти до 9-ти років — СДЮСШОР «Динамо», ФЦ «Форма», СК «Академія Спорту», СК «Торпедо», ФК «Кадор», ФК «Вертикаль», а також гості з Кишиніва.

«В першу чергу хотілося зробити дітям свято, особливо найменшим учасникам: були задіяні ростові ляльки, був розроблений цікавий дизайн медалей. Всі спортсмени отримали солодкі призи, ну а переможці та призери – чесно зароблені призи. Боротьба була дуже напруженою — іноді перемогу вирішував дотик», — розповіла пресслужбі НОК України в Одеській області Олександра КУРБАНОВА.

Чемпіони і призери змагань серед дітей отримали олімпійські призи від відділення НОК України в Одеській області. А наймолодший учасник змагань Юрій БРИКАЛІН (5 років і 2 місяці) – спеціальний приз від «олімпійців». Цікаво, що тренує юного плавця чемпіон світу і Європи, учасник двох Олімпіад Ігор БОРИСИК.

Нагородами у всіх категоріях забезпечили учасників змагань Одеська обласна організація ФСТ «Динамо» і компанія «Bexhill Trading Auto», керівництво якої активно включилося в підтримку розвитку плавання в регіоні.

КРАЩИМ – НАГОРОДИ

Користуючись слушною нагодою, Федерація плавання Одеської області нагородила кращих спортсменів 2020-го року. В абсолюті таким визнано Вадима НАУМЕНКА (тренер – Олександра КУРБАНОВА), серед юніорів – Олексія ГРАБАРОВА (тренер – Вадим ПЕНЯЗЕНКО). Обидва представляють СДЮСШОР «Динамо», причому Вадим є дворазовим чемпіоном України цього року і кандидатом на участь в Олімпійських іграх, а Олексій у своїй 15-ть вже відібрався в основний склад збірної України (це відбулося на чемпіонаті України, який пройшов в Дніпрі 3-6 грудня, де він, до речі, завоював свою першу «дорослу» медаль — срібло на 200-метрівці на спині).


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
13:20 29.03.2024
13:15 29.03.2024
13:08 29.03.2024
11:47 29.03.2024
10:36 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.903