ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одеська тенісистка ледь не пробилася до фіналу Кубку світу
17:03 / 18.04.2022

ОДЕСА, 18 КВІТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеська спортсменка Даяна Ястремська зупинилася в кроці від фіналу Кубку світу з тенісу.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

21-річна одеська тенісистка Даяна ЯСТРЕМСЬКА у складі збірної України поступилася збірній США (2:3) в матчі за вихід у фінал Кубка Біллі Джин-Кінг (командного Кубку світу), який відбувся в американському Ешвілі.

ПІДСУМОК

Збірна України програвала 0:2, потім після перемог Даяни ЯСТРЕМСЬКОЇ і Катарини Завацької зрівняла рахунок. Але у вирішальній, парній зустрічі, дует ЯСТРЕМСЬКА/ Людмила Кіченок зазнав поразки. Тепер збірна України зіграє в плей-офф за право зіграти у кваліфікації Кубка Біллі Джин-Кінг-2023. Матчі плей-офф заплановані 11-12 листопада.

В матчі-відкритті Даяна ЯСТРЕМСЬКА (№93) поступилася 43-й ракетці світу Елісон Ріск – 6:7 (16:18), 5:7.

Перший сет завершився найдовшим тай-брейком в історії змагань, на якому Ястремська не реалізувала чотири сетболи. У другій партії українка поступалася 1:5, але зуміла зрівняти рахунок. У 12-му геймі на своїй подачі Ястремська лідирувала 30:0 і потім мала гейм-поінт, але Ріск вдалося дістатися матчболу і завершити поєдинок на свою користь. Поєдинок тривав 2 години 20 хвилин.

Даяна Ястремська зіграла шостий матч за збірну України в одиночному розряді та вперше зазнала поразки.

У третьому матчі протистояння зі збірною США, який відкривав другий день змагань, Даяна обіграла 14-у ракетку світу Джесіку Пегулу (6:3, 6:4 — ВІДЕО), скоротивши відрив від американок – 1-2. Українка зробила три брейки та дозволила суперниці реалізувати лише один із дев'яти зароблених брейк-поінтів. Перемігши Пегулу, Ястремська вдруге в сезоні обіграла суперницю з топ-20 (всього 13 така перемога в кар'єрі).

Після перемоги Катаріни Завацької рахунок в матчі зрівнявся і, таким чином, вирішальною стала парна зустріч, в якій також виступала Даяна ЯСТРЕМСЬКА (разом з Людмилою Кіченок). Українки поступилися парі Ейша Мухаммад/Джессіка Пегула — 6:7 (5:7), 3:6. Таким чином, 2-3 у матчі, і у фіналі зіграє збірна США.

КОМЕНТАР ДАЯНИ ЯСТРЕМСЬКОЇ

- Моєю першою думкою після поразки було те, що мені хочеться вбити себе зараз. На таких турнірах важливим є кожен матч, завжди дуже багато емоцій. Особливо зараз, коли в Україні таке відбувається, ти маєш екстра-мотивацію перемогти, перемогти для України. Це дуже важко, тому що ти граєш проти американок, глядачі вболівають за обидві команди, твоя збірна вболіває за тебе з лавки, всі дуже нервують, ти сам тиснеш на себе додатково. Я навіть не пам'ятаю, яким був рахунок на тай-брейку в першому сеті. Кожне очко, яке ми грали, це було щось. Я навіть не знаю, як це описати словами.

Напевно, мені знадобиться цілий день, що вам пояснити, що відбувалося в цьому матчі. Загалом, я вважаю, це був досить хороший поєдинок. Я докладала всіх зусіль. Сумно, що я програла, але мені сподобалося грати тут.

Я бачила, що за нашою командою на трибуні було багато українців. Було дуже приємно їх тут побачити. Мені здається, що глядачам сьогодні також було тяжко. З одного боку, вони вболівали за своїх гравців, але хотіли й нас підтримати. Навіть коли голосно вболівали за американок, я не сердилась, я з розумінням до цього ставилася. Сьогодні була гарна атмосфера, яка запам'ятовується.

- Я намагалася боротися за кожен м'яч, намагалася не думати про тиск і показати все найкраще на що я здатна. Після першого дня у мене була розмова з моїм особистим тренером, з капітаном нашої команди і ми чудово підготувалися до сьогоднішньої гри.

Хочу сказати, що я завжди пишаюся своєю країною і завжди пишаюся тим, що я українка. Завжди із задоволенням граю за свою країну, але зараз у цей момент навіть складно описати це почуття. Моє серце залишається вдома і я дуже хочу повернутися туди, але головою я тут і мушу грати. У мене також є відповідальність за мою молодшу сестру. Це просто чудово, що ми знаходимося тут у безпечному місці та можемо грати перед такими чудовими вболівальниками з чудовою підтримкою. Просто чудово бачити всюди українські прапори.

- Думаю, що ми могли зіграти краще, але у будь-якому випадку ми намагалися віддати усі сили. Очко тут, очко там вирішили результат матчу. Якби Катя не виграла свій матч, то я б не зіграла так добре в парі. Вона дала нам чудовий шанс. Гадаю, ми можемо пишатися своїм командним духом. Не нам вирішувати, чи отримаємо ми «wild card» чи ні, але було б чудово, якби це сталося. Ми були б дуже вдячні, якби нам дали шанс поборотися у фінальній частині турніру.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
19:10 28.03.2024
19:07 28.03.2024
18:40 28.03.2024
17:16 28.03.2024
16:25 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.889