ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ВЛАДА, КАНДИДАТИ ТА ВИБОРЦІ МАЮТЬ ДОКЛАСТИ ВСІХ ЗУСИЛЬ ДЛЯ БЕЗПЕЧНОГО ПРОВЕДЕННЯ ГОЛОСУВАННЯ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ
14:30 / 19.10.2020
Политика

Пандемія коронавірусу втрутилася не тільки в економічні, а й політичні процеси по всьому світу. Зростаючі випадки захворювання весь рік ставлять під загрозу виборчі кампанії на різних рівнях і в різних країнах. Крім того, аналіз епідеміологічної ситуації після виборів, що відбулися, показує її погіршення. Вірус дійсно стає значущим фактором, що впливає на політичний процес.

І ось, вже менш ніж тиждень залишається до виборів в Україні, а пройдуть вони, на жаль, в умовах різкого збільшення випадків захворювання COVID-19. З огляду на ситуацію, що склалася, держава має докласти всіх зусиль для організації голосування таким чином, щоб не спровокувати черговий спалах захворювання. 14 вересня Кабінет Міністрів затвердив протиепідемічні умови, при яких в Україні пройдуть місцеві вибори.

Але одна справа — передбачити, а інше — виконати. Крім того, держава не поспішає забезпечувати виборчкоми усіма необхідними засобами захисту в умовах пандемії. Кажуть, що на це потрібно мінімум 200 млн. грн, а грошей, як завжди, немає.

Сьогодні всі політичні партії — учасники виборчого процесу — мають також взяти відповідальність на себе. Це і буде показником свідомості, барометром політичної культури і надійності. Необхідно забезпечити нормальний, безпечний процес проведення виборів.

Як бачимо, COVID завдає удар по всіх напрямках. Перш за все, це простежується в тому, як кардинально змінився формат виборчої кампанії — менше зустрічей, концертів, зборів, більше — відеороликів в інтернет-ресурсах, зовнішньої реклами.

Вірусна демократія диктує нові правила. В день проведення голосування на виборчих дільницях обов'язково повинні бути неформально дотримані найнеобхідніші правила безпеки: вимірювання температури, наявність масок, поділ потоку людей на входах і виходах, розмітки для дотримання дистанції, антисептики і урни для утилізації використаних масок і рукавичок, дезінфекція дверних ручок, поручнів і сидінь та ін. І, звичайно, краще використовувати свої ручки і не брати на ділянки дітей. А головне не забувати, що життя після виборів триває!

Сергій Гриневецький


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Микола Саранча
Роль міді та марганцю для озимої пшениці
У сучасному сільському господарстві все більшу роль для отримання щедрих та якісних врожаїв озимої пшениці відіграють мікроелементи, зокрема мідь та марганець. Вони мають вагомий вплив на проходження фізіологічних процесів під час росту та розвитку рослин та формування врожаю. Значення мікроелементів для сільськогосподарських рослин зросло із підвищенням врожайності, яку стимулюють, застосовуючи NPK добрива. Проте забезпечення мікроелементами з ґрунту не завжди задовольняє потребу рослин, що і призводить до прояву дефіциту.

Традиційні Шевченківські читання, присвячені 210-й річниці від дня народження Великого Кобзаря
6 березня о 12:00 у Музеї книги ОННБ — Шевченківські читання до 210 річниці від дня народження Великого Кобзаря

Останні новини:
00:30 19.03.2024
19:39 18.03.2024
17:12 18.03.2024
16:49 18.03.2024
16:09 18.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015