ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Барви Великодня в Одеській національній науковій бібліотеці
10:43 / 21.04.2020

До Великодніх свят Одеська національна наукова бібліотека підготувала незвичну виставку — мистецький вернісаж “Барви Великодня”.

У проекті взяли участь відомі одеські художники: Микола Прокопенко, Лариса Дем'янишина, Сергій Савченко, Оксана Здоровецька, Володимир Кудлач, Галина Кравченко, Анатолій Кравченко, Григорій Вовк та Вікторія Кравченко.

З найкращими побажаннями художники люб'язно надали для виставки свої роботи, що втілюють світлі образи Великодніх свят, пробудження природи та духовності.

З виставкою можна ознайомитися в електронному форматі на сайті бібліотеки (odnb.odessa.ua).

Чудова традиція творчої співпраці бібліотеки і митців сягає десятиліть. У цьому сенсі, бібліотека виступає як своєрідний арт-простір для художників і виконує важливу місію — об'єднує творчих людей, викликає інтерес громадськості до мистецтва, розвиває художній смак, розуміння прекрасного в житті й мистецтві, посилює цікавість до книги.

Не перерахувати виставок художніх творів, творчих зустрічей, спільних мистецьких проектів, що завжди викликали інтерес і позитивні оцінки з боку громадськості міста і відвідувачів бібліотеки.

В структурі ОННБ особливе місце посідає Відділ мистецтв, який не має аналогів серед провідних бібліотек України. Фахівці відділу здійснюють наукову роботу вивчення фондів мистецької літератури й дослідження мистецького життя нашого краю (куратори проектів — Тетяна Щурова та Ольга Барковська).

На сайті бібліотеки завжди відкрита «Віртуальна галерея «На Херсонській», де подаються огляди художніх виставок Одеси, актуальна інформація про художне життя міста та митців (автор — Володимир Кудлач).

У залах бібліотеки постійно експонуються художні виставки, що є не тільки окрасою книгозбірні, а й вагомою складовою соціокультурної діяльності ОННБ. Зазвичай, виставки приурочені до пам'ятних та знаменних дат, тематичних проектів та акцій.

За останні півроку у читальному залі експонувалися три мистецькі виставки. Відвідувачі мали нагоду побачити мистецьку виставку «28-а річниця незалежності України. Екзистенції…» заслуженого художника України Сергія Савченка; різдвяну виставку «Душею створена краса» одеських художників Леоніда Багрія та Сергія Бурди; виставку картин Лариси Дем’янишиної «І ті слова ідуть меж люди…», які є носіями художнього втілення творчого спадку Т.Г.Шевченка.

Говорячи про співпрацю бібліотеки і художників, варто згадати безпрецедентну акцію, яка демонструє шляхетні традиції доброчинності. Десять років тому в бібліотеці проходила благодійна виставка-акція «Добрий Янгол» (2009-2010 р.), присвячена 180-річчю заснування книгозбірні. У ході акції до фондів бібліотеки, як скарбниці культури, було передано 25 творів відомих одеських художників.

Одеська національна наукова бібліотека високо цінує цю творчу співпрацю і висловлює щиру вдячність всім учасниками проекту.

Інформацію підготувала Світлана Герасимова, провідний бібліограф відділу зв'язків з громадськістю і реклами ОННБ.

Лариса Дем янишина «У світі любові» (2003)
Лариса Дем янишина «У світі любові» (2003)

Оксана Здоровецька «Великодня листівка» (2015)
Оксана Здоровецька «Великодня листівка» (2015)

Володимир Кудлач «Ангел-Охоронець» (1999)
Володимир Кудлач «Ангел-Охоронець» (1999)

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.
Перформативна вистава «Ось Таке Мистецтво»
У період війни, коли багато людей втратили свої сталі засоби існування, вистава «Ось Таке Мистецтво» дала простір надії на новий початок. Вистава відбулася в Одесі 22 березня 2024 року.
Віктору Васильовичу Сердюку — ректору університету (1975-1987) 17 березня виповнилося 90 років
«У роки ректорства Віктора Васильовича Сердюка Університет отримав статус провідного вишу України у науково-дослідній роботі. Щорічний прибуток від наукової діяльності госпдоговірної тематики становив понад 14 мільйонів карбованців. Це дозволило збудувати корпус гуманітарних факультетів, два гуртожитки, провести капітальний ремонт Наукової Бібліотеки. — вiдзначив ректор В. Труба.
Традиційні Шевченківські читання, присвячені 210-й річниці від дня народження Великого Кобзаря
6 березня о 12:00 у Музеї книги ОННБ — Шевченківські читання до 210 річниці від дня народження Великого Кобзаря
Шоста Велика Одеська Бібліоніч надихала любити, читати, творити, радіти талантам і донатити
Вже шостий рік поспіль чимало одеситів 14 лютого відмічають в Одеській національній науковій бібліотеці як подвійне свято: День святого Валентина і Міжнародний День книгодарування, бо добре знаються на тому, як книга, слово і кохання доповнюють і наповнюють одне одного.



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012