ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Літературне рандеву «У царині слова»
14:34 / 29.07.2021

27 липня 2021 року Одеська обласна організація Національної спілки письменників України і Одеська національна наукова бібліотека презентували спільний новітній проєкт – літературну вітальню «У царині слова». Письменники і поети Одеси, Чорноморська, Южного, Білгород-Дністровського зібрались у затишному літньому дворику бібліотеки, де представили шанувальникам сучасної літератури свої нові твори. Не часто випадає почути літературний твір у виконанні автора, та ще й задати йому декілька питань, особисто поспілкуватися тощо.

У своєму вітальному слові Ірина Бірюкова – генеральний директор ОННБ, заслужений працівник культури України, щиро подякувала літераторам за унікальну можливість долучитися до їх «творчої майстерні», відчути щедру силу натхнення, засвідчити народження нових текстів, нових ідей. Вона зазначила, що місією бібліотек є популяризація рідного слова і створення широкодоступного простору для творчого спілкування. «Радію зустрічі з активістами Одеської обласної організації Національної спілки письменників України в літньому читальному просторі і сердечно вітаю ініціативи спілчан на чолі з Сергієм Дмитрієвим, завдяки яким сьогодні народжується наш спільний проєкт «У царині слова». Читання, спілкування, натхнення – в Одесі, місті літератури ЮНЕСКО!»

Сергій Дмитрієв – голова Одеської обласної організації НСПУ, кандидат філологічних наук, доцент кафедри загального та слов’янського мовознавства ОНУ імені І.І. Мечникова зазначив, що бібліотека є знаковою локацією, де саме й повинні відбуватися перші читання і презентації літературних новинок.

У дружній атмосфері літературної вітальні свій творчий доробок представили літератори – кандидати у члени Одеської обласної організації НСПУ: Володимир Бабієнко, Любов Купцова та Віталія Бабущак .

Власними роздумами про сучасне літературне життя, ідеями щодо найближчих планів роботи Одеської обласної організації НСПУ та новими творчими напрацюваннями щедро ділились знані письменники: Сергій Дмитрієв, Валентина Сидорук, Таїсія Саприкіна, Валерій Демиденко, Леонід Кулаковський, Наталія Бутук, Олесь Чайковський, Ірина Тома, Віталій Бошков, Анна Маліцька, Віктор Стельмах та інші.

Наприкінці зустрічі письменники передали до фондів бібліотеки нові видання власних творів, зокрема: В. Бабущак – «За воротами раю»; О. Чайковський – «Усе, до чого серцем доторкнувся», «Олександр»; В. Демиденко – «Кайстра», «Подаруй мені кохання!» та збірку сучасної кримськотатарської літератури «Мавылыкъ. Блакить».

Літературна вітальня «У царині слова» планує проводити зустрічі з письменниками щомісяця, про що на сайті ОННБ буде розміщено додаткову інформацію. Запрошуємо усіх поцінювачів літератури до натхненного простору «царини слова».

Тамара Кухарук, завідувач відділу соціокультурної діяльності ОННБ

Пошук:
розширений

Микола Саранча
Роль міді та марганцю для озимої пшениці
У сучасному сільському господарстві все більшу роль для отримання щедрих та якісних врожаїв озимої пшениці відіграють мікроелементи, зокрема мідь та марганець. Вони мають вагомий вплив на проходження фізіологічних процесів під час росту та розвитку рослин та формування врожаю. Значення мікроелементів для сільськогосподарських рослин зросло із підвищенням врожайності, яку стимулюють, застосовуючи NPK добрива. Проте забезпечення мікроелементами з ґрунту не завжди задовольняє потребу рослин, що і призводить до прояву дефіциту.

Традиційні Шевченківські читання, присвячені 210-й річниці від дня народження Великого Кобзаря
6 березня о 12:00 у Музеї книги ОННБ — Шевченківські читання до 210 річниці від дня народження Великого Кобзаря
Шоста Велика Одеська Бібліоніч надихала любити, читати, творити, радіти талантам і донатити
Вже шостий рік поспіль чимало одеситів 14 лютого відмічають в Одеській національній науковій бібліотеці як подвійне свято: День святого Валентина і Міжнародний День книгодарування, бо добре знаються на тому, як книга, слово і кохання доповнюють і наповнюють одне одного.
Велика Одеська Бібліоніч-VI 14 лютого, 17:00– о 21:00, ОНОВЛЕНА ПРОГРАМА
Налаштуймося на хвилю любові, яка дарує крила і сили захищати коханих і мріяти!
Наукова зустріч з Ігорем Стамболом на тему «Геополітичні орієнтири України у працях Юрія Липи»
22 січня 2024 р. у головному читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки до дня Дня Соборності України відбулася наукова зустріч з істориком Ігорем Стамболом на тему «Геополітичні орієнтири України у працях Юрія Липи».
До Дня Соборності України
Щороку 22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. Злука задекларувала об’єднання українських земель в одній державі та продемонструвала соборницькі прагнення українців. Ця подія стала знаковою для українського державотворення.



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012