ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:
 




Самые вкусные блюда Одессы: ТОП 5
12:28 / 17.09.2021

Из-за того, что Одесса это портовой город, он впитал в себя культуру многих стран. Это не могло не оставить свой отпечаток на местной еде. В сегодняшней статье мы расскажем вам о том, что особенного можно попробовать в Одессе.

Сразу хотим отметить, что самостоятельно с первого раза всё идеально не получится. Но если вы будете пользоваться рецептами с сайта http://povarum.com/, то ваши шансы будут выше. Там к каждому рецепту есть видеоинструкция, а это очень удобно. Рекомендуем!

Форшмак

Форшмак – традиционная одесская закуска, очень сытная и вкусная.

Запомните, что правильно писать фОршмак, а не фАршмак, так как это слово пошло от немецкого слова Vorschmack, что значит — закуска Но не от слова фарш.

Обычно это блюдо принято едят перед обедом, чтобы нагулять аппетит, но вы вполне можете кушать его как закуску. Главное — это перемешайте его, чтобы получить максимальное наслаждение от вкуса форшмака.

Фаршированная рыба

Конечно в городе у моря должны быть блюда из рыбы. Поэтому, исходя из личного опыта мы можем отметить, что одесситы очень любят фаршированную рыбу. Чёткого правила, которое определяет это закуска или основное блюде нет. Поэтому это блюдо подойдёт к любому столу.

Также хотим отметить, что особо творческие хозяйки подают фаршированную рыбу с разными овощами, фруктами, орехами и соусами личного производства.

Биточки из тюлечки

Биточки из тюлечки считают одним из коронных одесских блюд.

Тюльку чистят и обжаривают в кляре. Подают его с овощами, дольками лимона и хмельными напитками.

Плов с черноморскими мидиями

Плов с мидиями станет альтернативой заморским паэлье или ризотто, а также мясному плову

В Одессе также любят готовить плов с мидиями. Это плов вообще не похож на обычный, восточный, традиционный плов. Но это не значит, что он плохой. Скорее даже наоборот, он прекрасно заменит паэлье или ризотто.

Некоторые гурманы добавляют к этому блюду хорошее одесское вино или рыбный бульон.

Скумбрия на гриле

В отличие от других одесских рецептов, в приготовлении этого блюда работает принцип: для того, чтобы получилось вкусно, не обязательно прилагать много усилий.

Скумбрия на гриле — это блюдо выходного дня. Его любят готовить в кругу большой компании Стоит отметить, что рецепт данного блюда отличается у каждой семьи, но незаменим остаётся только пару вещей:

  • Подают блюдо вместе со свежими овощами
  • Готовят на гриле

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Американський стартап Toothio – новий напрям інвестицій Roosh Ventures
Інвестиційний фонд Roosh Ventures нещодавно став одним з інвесторів американського стартапу Toothio, який допомагає приватним стоматологічним клінікам та організаціям знаходити кваліфікованих співробітників. Портал надає доступ до бази, в якій є понад 30 000 фахівців.

Від Миколая до Різдва. Святкова програма для дорослих і дітей
Одеська національна наукова бібліотека традиційно підготувала для одеситів та гостей міста цікаву й розмаїту різдвяно-новорічну програму «Від Миколая до Різдва». Цей проєкт родинного дозвілля, спрямований на популяризацію книги та читання, згуртування сімей, організацію змістовного відпочинку, триватиме впродовж грудня (6.ХІІ – 31.ХІІ. 2024 р.). Тож запрошуємо здійснити захоплюючу подорож усією родиною у дивовижний світ книжок найстарішої книгозбірні України!
Як дівчатам захистити себе онлайн: стартує освітня програма з кібербезпеки
STEM is FEM запускає навчальну програму «Кібербезпека для дівчат: можливості й професія». Протягом грудня 2024 — березня 2025 року учениці старших класів та студентки дізнаються, як захистити себе в діджиталі та будувати кар’єру у сфері кібербезпеки.
Стендап-зірка Лєра Мандзюк у неділю вразить Одесу новою концертною програмою
24 листопада о 18.00 у філармонії подарує всім найвеселіший стендап-концерт, дві години нестримного сміху, море імпровізації і сотні усмішок. «Беріть своїх друзів, близьких і всі приходьте! Бо буде фосо! — у фірмовому закарпатському стилі запрошує Лєра Мандзюк. — Се буде самий чесний стендап із усіх, які я писала і самий смішний з усіх, які ви чули. Нема гарантії, що він буде в ютубі. Тож ваше завдання: купити квитки, покликати друзів, взяти гарний настрій і прийти. Буду рада вас бачити!»
До Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів «Голодомори в Україні: хронологія геноциду»: круглий стіл. Анонс
20 листопада 2024 року до Дня пам’яті жертв голодоморів Одеська національна наукова бібліотека під егідою Міністерства культури та стратегічних комунікацій України, а також у співпраці з Одеським історико-краєзнавчим музеєм і факультетом історії та філософії ОНУ імені І.І. Мечникова проводить круглий стіл «Голодомори в Україні: хронологія геноциду».
Форум «Ярмаркова культура: сучасність завдяки традиціям»
10 листопада о 14:00 Одеська національна наукова бібліотека та громадська організація «Десяте квітня» запрошують на форум «Ярмаркова культура: сучасність завдяки традиціям». Форум проводиться за підтримки Агентства ООН у справах біженців і Першого міжрегіонального відділу Інституту національної пам'яті. Його мета – дослідження багатства культур українського степу, що став місцем єдності різноманітних етносів, які його населяють.



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012