ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Конкурс «Книголюб- 2023» ЧИТАЙ! ПИШИ! ПЕРЕМАГАЙ!
19:04 / 27.04.2023

Дорогі шанувальники книги і читання!

27 квітня 2023 року 12-й раз стартує щорічний конкурс читацьких відгуків «КНИГОЛЮБ–2023» – партнерський проєкт Одеської національної наукової бібліотеки та громадської організації Ротарі клуб «Одеса-Рішельє», організований за підтримки Одеської обласної організації Національної спілки письменників України, Одеської обласної бібліотеки для юнацтва, офісу Мережі креативних міст ЮНЕСКО «Одеса – місто літератури ЮНЕСКО».

Мета конкурсу – промоція та репрезентація сучасної української книги, виховання культури читання на кращих зразках вітчизняної та світової літератури в українському перекладі, оцінка якості нових вітчизняних видань та визначення їх рейтингу серед користувачів. Організатори конкурсу наголошують, що читання є необхідною складовою гуманітарної безпеки України, позаяк виконує завдання національної консолідації, модернізації, розвитку української культури та зміцнення людського потенціалу.

Уже 12 років поспіль цей конкурс об'єднує людей, для яких читання стає життєвою стратегією успіху, яка визначає можливості для якісного здобуття якісної освіти, розвитку критичного мислення, самореалізації особистості та загалом більшої задоволеності життям в умовах інформаційного перенасичення, нестабільної політичної чи економічної ситуації в світі. Незважаючи на складні виклики воєнного часу, інтерес до книги не згасає а читання лишається одним із ключових факторів розвитку людського потенціалу. У тяжких життєвих обставинах читання стало для багатьох «антистресом», тому у засновників конкурсу не було сумнівів щодо організації чергового творчого змагання читачів, у якому залюбки беруть участь чимало шанувальників книги з усієї України.

До участі в конкурсі запрошуються читачі всіх вікових категорій і читацьких уподобань, особливо студентство та молодь. Конкурс «Книголюб 2023» – це унікальний шанс для читача проявити себе та свої творчі здібності, можливість взяти участь у популяризації сучасної української книги. Автори найцікавіших, найбільш інформативних та оригінальних відгуків будуть відзначені почесними дипломами та грошовими преміями від меценатів, а також отримають електронні сертифікати про участь у конкурсі.

Початок конкурсу приурочений до пам'ятної події – до відкриття читальних залів Одеської публічної бібліотеки, яке відбулося 27 квітня 1830 року. Підсумки ж будуть підбиті 30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек.

Впродовж квітня-вересня організатори конкурсу запропонують учасникам низку заходів – майстер-класи з написання рецензій, зустрічі з успішними письменниками та поетами, презентації видань.

Так, для конкурсу читацьких відгуків бібліографи ОННБ цьогоріч представили близько 100 книжок, які вийшли у видавництвах України протягом 2022 – 2023 років та привернули увагу читачів, ставши переможцями різноманітних престижних конкурсів та літературних рейтингів, лауреатами державних, національних та міжнародних премій. Кожна з представлених книг заслуговує на увагу, вирізняється актуальністю теми, змісту, ілюстративним оформленням, оригінальністю дизайну та поліграфічного виконання. Перелік видань представлено на сайтах ОННБ та бібліотек-партнерів, однак і учасник може подати рецензію на вітчизняну книжкову новинку, за власним вибором.

Організатори конкурсу щиро вдячні багаторічним партнерам проєкту, які впродовж усіх дванадцяти років нагороджують переможців конкурсу та вручають його учасникам пам’ятні подарунки. Особливо хочемо відзначити, що з 2011 року конкурс активно підтримує його натхненник і меценат, доктор технічних наук, член-кореспондент Транспортної академії України Віктор Денісов. Щоразу підтверджує своє кредо «Їжа для радості» компанія «ЕННІ ФУДЗ», підтримуючи учасників конкурсу фірмовими кавовими смаколиками.

Детальніше про конкурс (умови, новини, оголошення тощо) на odnb.odessa.ua та в спільноті «Книголюб» facebook.com/groups/bookfan

Фото з відкриття конкурсу КНИГОЛЮБ-2023

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».
«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці
«Палітра рідного міста»: виставка картин Володимира Василенка в ОННБ
3 квітня 2024 року в головному читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки відбулося відкриття персональної виставки картин художника, члена НСХУ Володимира Василенка «Палітра рідного міста». Володимир Сергійович – учасник багатьох всеукраїнських та регіональних виставок. Роботи митця знаходяться в приватних колекціях України та зарубіжжя.
SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.
Перформативна вистава «Ось Таке Мистецтво»
У період війни, коли багато людей втратили свої сталі засоби існування, вистава «Ось Таке Мистецтво» дала простір надії на новий початок. Вистава відбулася в Одесі 22 березня 2024 року.



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013