ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Початок роботи ІНТЕЛЕКТ-ФОРУМУ- 2023
13:38 / 10.06.2023

9 червня під егідою Міністерства культури на інформаційної політики України в Одеській національній науковій бібліотеці розпочав роботу ІНТЕЛЕКТ-ФОРУМ-2023.

Яскрава і насичена програма заходу поєднує ХХІІІ Всеукраїнську виставку-форум «Українська книга на Одещині» та IV ОдесаБібліоСаміт – Всеукраїнську науково-практичну конференцію з міжнародною участю для фахівців бібліотек України та зарубіжжя.

Свій творчий доробок у головному читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки презентують близько 40 учасників книжкової виставки – представники вітчизняних видавництв з різних куточків України.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, який підкреслив важливість і значущість подій Інтелект-форуму, що проводиться всупереч усім тяжким випробуванням воєнного часу і є ефективним внеском у спільну боротьбу на культурному фронті проти російської агресії, засобом підсилення інформаційного спротиву, а також дієвим майданчиком для пошуку рішень у подоланні гострих викликів сьогодення та створення механізмів повоєнного відновлення загальнонаціональної культурної системи.

Присутніх привітала Ірина Бірюкова, генеральний директор Одеської національної наукової бібліотеки, залужений працівник культури України. Вона зазначила: «Інтелект-форум є своєрідною відповіддю зневірі й болю, який ми переживаємо, і ми віримо в те, що культура єднає, віримо, що книга є потужним інструментом, яким ми дозволяємо собі виборювати майбутнє та мріяти про нього, про інтелект нації, наш спільний успіх. Віримо, що наші спільні зусилля здатні давати цей результат».

Від імені депутатського корпусу Одеської обласної ради зібрання привітав Олег Радковський, перший заступник голови Одеської обласної ради. Він наголосив, що цьогорічний захід особливий, адже попри війну зібрав найкращих представників видавничої справи, письменників, літературознавців, науковців. Він також відзначив актуальність заходу й те, що культурне надбання українського народу є частиною світового культурного надбання і ми маємо його примножувати, вивчати і берегти, щоб передати нащадкам традиції, культурні цінності рідного народу: «Нехай українська книга живе, розвивається і, незважаючи на звуки тривог, дарує нам можливість творити, жити, виборювати наше майбутнє».

У своєму вітальному слові Дмитро Радулов, заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації, звернув увагу на важливість розвитку вітчизняної культури, українського книговидання та зростання запитів на національний культурний продукт.

Іван Ліптуга, директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради, привітав усіх із святом української книги та наголосив на тому, що нині бібліотеки перетворилися на справжні культурні центри та просвітницькі заклади, простори для творчості та освіти. Він також звернув увагу на важливість підтримки українських видавництв та наповнення бібліотек якісною українською літературою, що є пріоритетним завданням департаменту.

Олександр Афонін, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, заслужений працівник культури України, пікреслив важливість читання та книги, що є головним інструментом, який надає людському спілкуванню інтелектуальної цілісності, моральної, духовної, культурної спрямованості, зауваживши, що питання розвитку книги — це питання виживання нації.

Політик, громадський діяч, меценат, член наглядової ради Одеської національної наукової бібліотеки Сергій Гриневецький, звертаючись до присутніх, сказав, що «після цієї війни в прийдешніх поколінь має лишитись два почуття: наші нащадки мають їх ненавидіти, їхні — мають нас боятись. Цього досить». Він також висловив переконання, що ці слова можуть згуртувати суспільство та дати поштовх для написання, друкування, читання та осмислювання книжок.

З вітальним словом звернувся до присутніх ректор університету Одеського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, заслужений працівник освіти України, полковник поліції Дмитро Швець.

Стало доброю традицією під час Інтелект-форуму дарувати книжки вітчизняних видавництв нашим військовим. Ірина Бірюкова висловила щиру вдячність захисникам та подарувала представникам Збройних Сил України святкові комплекти книжок: «Ми віримо, що освічена людина здатна чинити опір зі значно більшою силою, і ми прагнемо бути надійним плечем і підтримкою у справі патріотичного виховання, освіти, культурного розвитку наших захисників. Ми вдячні, що ви поруч з нами у цій просвітницькій роботі».

Заступник начальника 59-го Будинку офіцерів ВМС ЗС України, капітан І рангу Олександр Павловський від імені Військово-морських сил Збройних сил України привітав учасників заходу та побажав міцного здоров’я, наснаги, терпіння і наголосив на важливості проведення подібних заходів у такий непростий для нашої держави час, адже «книга є і залишається криницею традиції, культури та силою непереможної нації».

Від керівництва та викладацького складу Інституту Військово-морських сил Національного університету «Одеська морська академія» капітан ІІІ рангу Артем Соколов привітав учасників заходу та зауважив, що книга та читання, сумлінне систематичне навчання та неперервна освіта є запорукою якісної підготовки офіцерів та прийняття рішень у складних умовах.

Вдячні оркестру Одеської військової академії, який нині дає концерти по всій вільній Україні, а сьогодні зустрічав гостей та учасників Інтелект-форуму. Дякуємо головному диригенту оркестру старшому лейтенанту Івану Казмірчуку за високу майстерність та підтримку заходу!

Окрасою урочистого відкриття став виступ дитячо-юнацького хору «Solo musica» студії педагогічної практики Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, професора Євгенії Бондар та концертмейстера Людмили Москаленко.

Справжнє захоплення гостей Інтелект-форуму викликало грандіозне дефіле Підрозділу барабанщиць Одеського державного університету внутрішніх справ (художній керівник Тетяна Мох).

Слава Україні! Героям Слава!

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».
«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці
«Палітра рідного міста»: виставка картин Володимира Василенка в ОННБ
3 квітня 2024 року в головному читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки відбулося відкриття персональної виставки картин художника, члена НСХУ Володимира Василенка «Палітра рідного міста». Володимир Сергійович – учасник багатьох всеукраїнських та регіональних виставок. Роботи митця знаходяться в приватних колекціях України та зарубіжжя.
SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.
Перформативна вистава «Ось Таке Мистецтво»
У період війни, коли багато людей втратили свої сталі засоби існування, вистава «Ось Таке Мистецтво» дала простір надії на новий початок. Вистава відбулася в Одесі 22 березня 2024 року.



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012