ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Презентація перевидання агробестселера Євгена Чикаленка «РОЗМОВА ПРО СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»
10:35 / 21.09.2024

26 вересня 2024 року о 16:00 в Одеській національній науковій біблоітеці відбудеться презентація перевидання агробестселера Євгена Чикаленка «Розмова про сільське господарство».

Організатори заходу: Перший міжрегіональний територіальний відділ Українського інституту національної пам'яті, Odesa Business Club та Одеська національна наукова бібліотека.

Це перше за сто років перевидання праці відомого мецената та громадського діяча Євгена Чикаленка. Книжка була видана в липні 2022 року у видавництві Олександра Савчука в Харкові за ініціативи краєзнавиці Анжели Савченко, яка опікується збереженням культурної та історичної спадщини різних регіонів України.

Євген Чикаленко був яскравим представником у сузірʼї будителів української нації — громадсько-культурний діяч, натхненник і фундатор перших українських громадських і політичних організацій, преси, організатор українського національного руху, видавець, публіцист, популяризатор українського друкованого слова, автор мемуарів та благодійник. Його життя та діяльність тісно пов'язані з Півднем України та Одесою зокрема. На відміну від багатьох заможних сучасників, Чикаленко використовував свої статки не лише для власного добробуту, він щедро витрачав їх на підтримку українського національного руху, зокрема на розвиток літератури та преси. Про нього можна сказати, перефразовуючи його власні слова, що він «любив Україну до глибини своєї кишені». Свого часу ім’я Євгена Чикаленка було відоме не лише в Україні, але й за її межами. Проте за радянської доби його намагалися викреслити з історичної пам'яті через те, що його погляди суперечили тогочасній політичній доктрині. У незалежній Україні постать Чикаленка поступово повертається до суспільного й наукового простору

Презентоване видання включає передмову упорядниці Анжели Савченко та п’ять частин «Розмов про сільське господарство»: «Чорний пар і плодозмін», «Худоба: коні, скотина, свині та вівці», «Сіяні трави, кукурудза та буряки», «Виноград», «Сад» і є вагомим джерелом знань у галузях рослинництва та тваринництва. Воно також є ґрунтовним і авторитетним джерелом інформації про практику формування аграрного простору в нашій країні. Крім того, книжка й досі залишається актуальною та буде корисною для тих, хто займається фермерством, веде власне господарство чи обробляє невелику присадибну ділянку.

У рамках презентації Одеська національна наукова бібліотека представить також тематичну експозицію документів «Євген Чикаленко — державник, аграрій, меценат» — мемуари та епістолярій Євгена Чикаленка, видання, присвячені його життю та діяльності.

Місце проведення: Одеська національна наукова бібліотека, 26 вересня о 16:00 за адресою Пастера,13

Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

Підбиття підсумків конкурсу читацьких відгуків «Книголюб-2024» ЧИТАЙ! ПИШИ! ПЕРЕМАГАЙ!
Вже традиційно, 30 вересня о 15.00, в рамках організаційних заходів під час святкування Всеукраїнського дня бібліотек, в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться урочисте підведення підсумків конкурсу читацьких відгуків «Книголюб-2024.
Презентація перевидання агробестселера Євгена Чикаленка «РОЗМОВА ПРО СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»
26 вересня 2024 року о 16:00 в Одеській національній науковій біблоітеці відбудеться презентація перевидання агробестселера Євгена Чикаленка «Розмова про сільське господарство».
Книжкова виставка «Екслібрис: мистецтво крізь віки». Анонс
23 вересня 2024 року запрошуємо шанувальників книги та любителів графіки на відкриття унікальної книжкової виставки «Екслібрис: мистецтво крізь віки».
В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.
Виставка плакатів «Весь Кафка»
До сторіччя від дня смерті Кафки Goethe-Institut в Україні спільно з Одеською національною науковою бібліотекою запрошують на виставку плакатів «Весь Кафка».



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015