ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«Літера». В літо-2021 — з нами
16.02.2021 / Газета: Вечерняя Одесса / № 18 (11008) / Тираж: 10407

В Одеській національній науковій бібліотеці (ОННБ) незабаром — вже вчетверте — відкриється літній читальний зал «Літера». Ми щиро вдячні за постійну підтримку проєкту «Літера» «Українському клубу Одеси» (керівник — Наталія Чайчук), ПАТ «Енні Фудз» (голова правління — Сергій Терзієв), одеському Ротарі-клубу «Одесса-Ришелье», краудфандинговій платформі «Мой город», школі дизайну й маркетингу «Projector.Odessa», інформаційному партнеру — газеті «Вечерняя Одесса» (головний редактор — Олег Суслов), кожному, хто долучився до проєкту!

Сподіваємося, що вже в травні 2021 року відкриється літня читальня. Можемо з впевненістю заявити, що без існування «Літери» не може бути літнього сезону в ОННБ. Цей затишний дворик вже полюбили читачі бібліотеки та гості міста. Якщо прослідкувати за часописом роботи соціального проєкту «Літера», можна зазначити, що складено та зроблено багато: постійне висвітлення інформації та набутків. Це і статті у ЗМІ, що висвічували події і заходи; відеоролики з місця подій на телеканалах міста; постійні відгуки в соціальних мережах. Майданчик в читальні був місцем частих зустрічей науковців, істориків, краєзнавців, студентства і молоді. Вони були і головними героями подій, і досліджували матеріал для подальших публікацій.

Тут відбувалися не тільки зустрічі і заходи, а і зароджувалися нові книги. Інна Арутюнова, Валерій Шерстобитов та багато інших дуже вдячні за таку можливість. Всі вони могли користуватися фондами ОННБ та працювати над обраним матеріалом з нашої книгозбірні. Співпрацівники ОННБ радо зустрічали нові ідеї та пропозиції активістів читальні. Кожен міг запропонувати свої послуги і стати навіть спікером заходів. В зручній затишній обстановці, комфортно, зі своїми гаджетами з доступом до інтернету всі бажаючи проводили свій час в літній читальні. Особливо приємним було те, що все це можна було зробити в невимушеній обстановці та на свіжому повітрі. Треба зауважити, що книгозбірня завжди презентувала та розкривала свої фонди, а читачі в довільній формі цим користувались.

Незважаючи на умови, які склалися у минулому сезоні, літній читальний зал «Літера» працював. Дотримуючись карантинних обмежень (маски, санітайзер, дистанція), бібліотека зробила можливим здійснення обслуговування користувачів в сприятливих умовах. Команда бібліотекарів ОННБ прагне рухатися вперед, вдосконалювати свої вміння і навички у бібліотечному просторі. Урізноманітнення дозвілля наших читачів і відвідувачів, особливо на літній період, дуже важливо для всіх співробітників книгозбірні. Збагачення читацьких побажань надихає співробітників ОННБ на нові ідеї та дії.

На літній сезон 2021 року в «Літері» також планується багато подій і роботи. Книжкові виставки, буккросинг, «круглі столи», клуби тематичних цікавинок, безкоштовний WI-FI, настільні ігри — ще не весь перелік послуг літнього читального залу і ОННБ. Наші можливості розширюються і збагачуються. Планується оформлення дитячого куточка для зручного перебування родинами з дітьми, дорослі в приміщенні на екскурсії або заході, а діти на майданчику в креативній обстановці. Тематичні творчі і поетичні вечори, брейн-ринги, «круглі столи», настільні ігри, бібліотечний батл зі змаганнями на знання історії бібліотеки не залишать байдужими відвідувачів і гостей ОННБ.

Літня читальня є осередком соціальних контактів і громадського діалогу, який збагачує інтелектуальний простір Одеси новою яскравою локацією. У літній читальні на постійній основі працює буккросинг — кожен бажаючий може залишити тут свою книжку для того, щоб хтось інший зміг її прочитати, або навіть взяти собі. Деяки активісти і волонтери нашого міста дарували цілі бібліотеки. Утворювалася така собі «Бібліотека в бібліотеці». Особливо унікальні екземпляри потрапляли до нашої книгозбірні для загального користування.

Функціонування «Літери» дає змогу всім категоріям відвідувачів ОННБ провести своє дозвілля та збагатити свій культурний простір. Вся команда ОННБ зробила багато для здійснення проекту і втілення його в життя. На жаль, не до кінця проєкт реалізувався. Але зручні нові столи і стільці, великі крилаті парасолі, безкоштовний доступ до інтернету, роблять перебування в читальні досить комфортним.

Нове облаштування території літнього читального залу «Літера» передбачає більш сучасні умови, змістовне дозвілля та більші можливості для відвідувачів. Вхід до залу «Літера» вільний, без запису та читацького квитка. Дуже зручним для читачів та відвідувачів являється те, що всі категорії громадян можуть без перепон приходити та знаходитись в «Літері». Дорослі з дітьми, люди з інвалідністю, гості міста, не витрачаючи часу на оформлення читацького квитка, можуть знаходитись на терасі. Для них буде запропоновано свіжі періодичні видання, книжкові виставки, віртуальна екскурсія бібліотекою, філіжанка кави та зручне влаштування.

За підтримки краудфандингової платформи «Мой город», бібліотекарів, дизайнерів, архітекторів відкриється сучасне бачення організації простору читального залу. Запрошуємо всіх небайдужих підтримати проєкт, який стане соціально значимим проєктом і слугуватиме розвитку бібліотеки як креативного, сучасного, суспільного, соціокультурного центру. Дуже приємним є той факт, що соціальний проект «Літера» отримав індивідуальну символіку.

Соціальний проект «Літера» продовжує збирати кошти на обладнання сонцезахисного покриття, яке дозволить створити комфортні умови для відвідувачів літньої читальні. Аби фінансово підтримати проєкт «Літера», завітайте на сторінку «Мой город», де ви зможете зробити внесок комфортної для вас суми. Всі зібрані кошти підуть на облаштування літньої читальні.

Чекаємо вас у літній читальні «Літера» у новому сезоні!

Автор: Тетяна ГЮМЮШЛЮ

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014