ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Тероборонівці — воїни-захисники
01.04.2022 / Газета: Чорноморські новини / № 23-24(22346-22347) / Тираж: 8525

За добровольцями Сил територіальної оборони на законодавчому рівні закріплений статус учасників бойових дій, що дозволить унормувати всі питання щодо соціальних гарантій самим воїнам, їхнім сім’ям та родинам загиблих.

Як зазначила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, коментуючи ухвалені зміни до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», з перших днів масштабної збройної агресії рф проти України до лав Сил територіальної оборони ЗСУ на захист рідної землі стали тисячі українців. У багатьох з них не було ані часу, ані можливості оформлювати відповідні документи. Вони йшли не заради статусів, а щоб дати відсіч ворогу. Наразі серед них є поранені, та, на жаль, загиблі. Держава зобов’язана забезпечити своїм Захисникам відповідні соціальні гарантії, передбачені законодавством.

«Саме тому парламент підтримав законодавчу ініціативу Мінветеранів щодо унормування питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих захисників і захисниць України. Це дуже важливо. В умовах розгортання воєнних дій ВР та уряд мають працювати над захистом тих, хто сьогодні захищає нашу державу. Надання цього статусу добровольцям дозволяє потім унормувати всі питання щодо соціальних гарантій їм і членам їхніх родин», — наголосила Юлія Лапутіна.

У свою чергу міністерка соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що особи, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, мають право на підвищені норми пенсійного забезпечення, передбачені для військовослужбовців із числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

У разі загибелі осіб, які входять до складу добровольчих формувань тергромад, під час виконання завдань, необхідних для забезпечення оборони України, членам їхніх сімей надано право на підвищені норми пенсійного забезпечення, як і для членів сімей загиблих військовослужбовців.

Крім цього, особам, які входять до складу добровольчих формувань тергромад та беруть безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, надано право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками — 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011