ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одещина почала позбавлятися від складів небезпечних хімречовин
17:06 / 16.12.2021
Екологія

ОДЕСА, 16 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький проінспектував початок процесу ліквідації в регіоні джерел можливого забруднення довкілля небезпечними відходами – пестицидами.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

В повідомленні облдержадміністрації сказано:

Сьогодні, 16 грудня, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, з інспекцією відвідав Одеський район для того, щоб ознайомитись з ходом проведення робіт по вилученню та затаренню хімічних засобів захисту рослин з місць зберігання у селі Майори.

На разі, товариство «Еко Нова» з представниками міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації та представниками громади проводить роботу по вилученню та затаренню непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин, та тари у якій вони зберігаються та перевозяться, з їх подальшим транскордонним перевезенням та утилізацією або видаленням.

«Наша мета, як найшвидша реалізація комплексної програми з охорони довкілля. Це дасть розуміння ситуації на місцях, зокрема для подальшої роботи та вирішення проблемних питань стосовно поводження з безхазяйними відходами, їхньої утилізації, у цілому надання відповідних рекомендацій. На сьогодні в Одеській області розпочато ліквідацію джерел можливого забруднення довкілля небезпечними відходами – пестецидами. Запланована утилізація більше 52 тонн небезпечних хімічних речовин, які до цих під знаходяться в Біляївці, в селах Майори, Секретарівка, Вигода, Мирне та Хлібодарське. Наша задача – очистити Одеську область від безхазяйних, невідомих, непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин (відходи пестицидів). Бо це окрім питання стану навколишнього середовища, ще й якість підземних вод та питної води, що тягне за собою в подальшому багато проблем, які впливають на здоров’я людини. Тому здоров’я нації – для нас в першу чергу» – сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
19:10 28.03.2024
19:07 28.03.2024
18:40 28.03.2024
17:16 28.03.2024
16:25 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.882