ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В Одессе состоялся семинар-практикум для краеведов
17:01 / 24.09.2020
Образование

ОДЕССА, 24 СЕНТЯБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — В Одессе состоялся областной семинар-практикум учителей истории, географии, руководителей кружков краеведческого профиля «Краеведение как средство формирования гражданского мышления и жизненных компетентностей у учащейся молодежи».

Об этом, как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», сообщается на Фейсбук-странице Южного межрегионального отдела Украинского института национальной памяти.

В сообщении УИНП:ЮГ сказано:

У Одесі відбувся Обласний семінар-практикум вчителів історії, географії, керівників гуртків краєзнавчого профілю

22-23 вересня 2020 року за ініціативи Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання, Південного міжрегіонального відділу УІНП та ОНУ імені І.І. Мечникова відбувся Обласний семінар-практикум вчителів історії, географії, керівників гуртків краєзнавчого профілю «Краєзнавство як засіб формування громадянського мислення та життєвих компетентностей в учнівської молоді».

Семінар відбувся у онлайн-форматі в рамках заходу “Український південь” з метою розвінчування імперських та радянських міфів на Півдні України, це уже третій семінар в серії подібних заходів. У якості лекторів у семінарі-практикумі взяли участь професори, історики, краєзнавці, географи та експерти з туризму.

Начальник Південного відділу УІНП Сергій Гуцалюк виступив з доповіддю “Одещина в роки української революції 1917-1921 років”. Також порекомендував учасникам семінару корисні інформаційні матеріали УІНП, відеоролики з історії Півдня України та історії Одеси зокрема. Усього у семінарі-практикумі взяли участь 44 учасники.

“Ми живемо в період глобальних суспільних змін, глибокого осмислення життя та його сенсу, ми живемо в період війни. Сучасне українське суспільство потребує соціально зрілих, ініціативних молодих людей, орієнтованих на позитивну самореалізацію у всіх сферах життєдіяльності суспільства, здатних не просто адаптуватися до навколишнього світу, а творчо його трансформувати, змінювати. І тому сьогодні формування громадянського мислення, зокрема патріотизму як його складової, є потребою держави, потребою суспільства, потребою особистості.” — зауважив на початку свого виступу Сергій Гуцалюк.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
19:19 25.04.2024
17:11 25.04.2024
16:41 25.04.2024
15:44 25.04.2024
14:34 25.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.899